ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ – Τρέχουν οι αιτήσεις για τα κοινωνικά φροντιστήρια

Νέα

H Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου θα λειτουργήσει για ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων. Στόχος είναι οι μαθητές που τα οικονομικά εισοδήματα των οικογενειών τους δεν το επιτρέπουν να μπορέσουν να κάνουν μαθήματα και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις και φυσικά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με συμμετοχή Περιφέρειας, Μητρόπολης Ιωαννίνων και Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τους φροντιστές των Ιωαννίνων, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Ήδη, πολλά παιδιά από αυτά που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα έχουν περάσει σε σχολές ΑΕΙ και αυτό προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της συγκεκριμένης δράσης.
Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Αϊβατίδης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης αλλά και ο εκπρόσωπος των Φροντιστών αναφέρθηκαν στην προσπάθεια αυτή που είναι αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά.
Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ