Σε έναν χρόνο οι εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Νέα

Επενδύσεις 272,5 εκ. ευρώ στην πενταετία 2021-2025 προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ

Επενδύσεις ύψους 272,5 εκ. ευρώ στην πενταετία 2021-2025 προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) που εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Οι επενδύσεις αφορούν την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, όπου προβλέπεται ότι θα τροφοδοτηθούν πάνω από 68.000 νέοι καταναλωτές φυσικού αερίου, οικιακοί και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, προβλέπεται η τροφοδοσία 34 πόλεων στις εν λόγω Περιφέρειες, ενώ η έναρξη των εργασιών ξεκινά από αυτό τον μήνα.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο 2021 ξεκινούν – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – οι εργασίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη και ακολουθούν:
– Μάιο του 2021, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες
– Ιούλιο 2021, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Βέροια, Γιαννίτση, Αλεξάνδρεια, Ορεστιάδα, Καβάλα.
– Σεπτέμβριο 2021, Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος.
– Οκτώβριο 2021, Καστοριά και Αργος Ορεστικό
– Φεβρουάριο 2022, Γρεβενά, Μανιακοί, Δρέπανο, Φλώρινα, Μαυροδένδρι, Κρόκος, Περδίκκα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ηπείρου μέσω των έργων μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG).

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ προωθεί τη λύση της μεταφοράς αερίου μέσω φορτηγίδων μεταφοράς, τροφοδοσίας και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG truck loading), που αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα στα τέλη του 2021, προωθώντας την έλευση του φυσικού αερίου σε κάθε περιοχή της χώρας και παρέχοντας στους πολίτες την επιλογή για την πρόσβαση σε διαφορετικές μορφές ενέργειας.