Σε διαρκή ετοιμότητα  η 5η ΕΜΑΚ

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Εκπαιδευμένοι για τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές.

Είναι αυτοί που θα κληθούν να επέμβουν σε δύσκολα περιστατικά και να δώσουν λύση σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Οι άνθρωποι της 5ης ΕΜΑΚ, είναι πάντα σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν. Εκπαιδευμένοι και για τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ο Διοικητής – Επιπυραγος κ. Βαγγέλης Μπαλατσός βρέθηκε για λίγο στην Πυροσβεστική και μίλησε στο Itv για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της 5ης ΕΜΑΚ. Πρόσφατα, ενισχύθηκε το πεζοπόρο με εποχικούς προκειμένου να αυξηθεί η ανθρώπινη δύναμη. Οι εποχικοί ολοκληρώνουν το επόμενο διάστημα την εκπαίδευση και σύντομα θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν και εκείνοι τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Μπαλατσός πάντα ολιγόλογος, αναφέρθηκε στα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Πρόκειται κυρίως για αποστολές διάσωσης σε φαράγγια και ποτάμια. Η 5η ΕΜΑΚ έχει κληθεί άλλωστε πολλές φορές να απεγκλωβίσει ομάδες ατόμων που είτε αποπροσανατολίστηκαν ή είχαν κάποιο ατύχημα.

Ο διοικητής άδραξε την ευκαιρία να επισημάνει για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν αποφασίζει κάποιος ή μια ομάδα να πάει βόλτα στο βουνό ή σε κάποιο ποτάμι. Όπως ανέφερε θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζεται ο καιρός. Οι γρήγορες εναλλαγές του καιρού πολλές φορές προκαλούν θέματα στις αποστολές.

Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό της ΕΜΑΚ ο κ. Μπαλατσός είπε ότι βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο ευχαριστώντας όλους αλλά και τους ιδιώτες που ενισχύουν με δικές τους πρωτοβουλίες το έργο των ανθρώπων της 5ης ΕΜΑΚ.

Όσο για τις εκπαιδεύσεις; Αυτές σύμφωνα με τον κ. Μπαλατσό είναι συνεχείς και στοχεύουν στο να εκπαιδεύονται οι άντρες της ΕΜΑΚ και να ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα διάσωσης σε διάφορα περιστατικά.