Σε αναβρασμό οι επαγγελματίες του τουρισμού

Νέα

Ο τουρισμός αρχίζει να μετρά ήδη τις πρώτες απώλειες από το χτύπημα του νέου κορωναϊού στη χώρα μας. Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η αναστολή λειτουργίας των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων μέχρι το τέλος Απριλίου.
Αν και αυτά τα μέτρα θεωρούνται αναγκαία, η ζημιά σε τουριστικές επιχειρήσεις και στην οικονομία της χώρας γενικότερα θα είναι ανυπολόγιστη, αν τα ρολά θα συνεχίσουν να είναι κατεβασμένα και μετά τον Απρίλιο. Αυτός άλλωστε είναι και ο προβληματισμός που μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Λευτέρης Ζαρκάδας, ο οποίος σημείωσε πως η περίοδος του Μαρτίου και του Απριλίου έχει ήδη χαθεί.
«Προφανώς όλοι κατανοούμε την ανάγκη για την προστασία της δημόσιας υγείας και σε αυτό δε χωρούν εκπτώσεις από κανέναν. Αυτό που ζητάμε είναι να δούμε την επόμενη ημέρα για τις επιχειρήσεις του κλάδου που ήδη έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και πολύ φοβόμαστε ότι ανεπανόρθωτα θα πληγεί και η εθνική οικονομία.
Δεν είναι ακόμη ίσως η ώρα, όμως περιμένουμε τις επόμενες ημέρες συγκεκριμένες ανακοινώσεις και δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση, για τη στήριξη των επιχειρήσεων, με την αναστολή πληρωμών για τις ρυθμίσεις, τις δανειακές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, επιδοτήσεις και στήριξη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και κάλυψη του μισθολογικού κόστους», σημείωσε ο κ. Ζαρκάδας.