Διαψεύδει ο τουριστικός πράκτορας πως είναι φορέας του κορωναϊού

Νέα

Τι κι αν τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν γίνει ανακοινώσεις και από την Περιφέρεια Ηπείρου και από τον Δήμο Ιωαννιτών περί μη στοχοποίησης πολιτών; Οι συστάσεις φαίνεται πως δεν αρκούν, καθώς ο τουριστικός πράκτορας Κωνσταντίνος Ζιάβρας αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια διάψευση, πως δεν πάσχει από τον νέο κορωναϊό.
Για τις ανακοινώσεις από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, αφορμή είχε σταθεί η στοχοποίηση ορισμένων πολιτών, που ανήκαν στο γκρουπ που είχε επιστρέψει από τους Άγιους Τόπους. Τότε γινόντουσαν καταγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως κάποιοι εθεάθησαν να κυκλοφορούν στη πόλη, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Αναφορικά με την περίπτωση του κ. Ζιάβρα, αυτός βρέθηκε να θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωναϊού μετά τη διαρροή πως δύο άτομα στα Γιάννενα πάσχουν από τον ιό, απλά και μόνο λόγω της ιδιότητάς του. Ο λόγος της σύγχυσης είναι πως, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, η ιδιότητα του ενός εκ των δύο φορέων ακουγόταν πως είτε πρόκειται για τουριστικό πράκτορα είτε για οδηγό βουνού.
Αυτό βεβαίως δεν θα είχε γίνει αν υπήρχε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα στην πόλη από την 6η ΥΠΕ, η οποία όμως δυστυχώς περιορίζεται μόνο για τις περιπτώσεις που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου και όχι των Ιωαννίνων.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό η δημοσιοποίηση λανθασμένων ιδιοτήτων, για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι και η «φωτογράφηση» του ίδιου, προκάλεσε την αντίδραση του τουριστικού πράκτορα Κων. Ζιάβρα που δημοσίως πλέον όχι μόνο διέψευσε ότι έχει βρεθεί θετικός στον κορωναϊό, αλλά επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος απέναντι σε όσους δεν διαψεύσουν τις κακόβουλες και εσφαλμένες πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν.
«Με μεγάλη μου έκπληξη διαβάζω σήμερα σε διάφορα ηλεκτρονικά site ειδήσεων ότι εκτός των δύο κρουσμάτων που επισήμως ανακοινώθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βρέθηκε θετικός και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο οδηγός του λεωφορείου που επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους.
Διαψεύδω λοιπόν κατηγορηματικά τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές δημοσιεύσεις που προκαλούν λανθασμένες εντυπώσεις στους συμπολίτες μας και προσβάλουν την προσωπικότητα μου και την σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισα έως τώρα αυτό το θέμα.
Εκτός του γεγονότος ότι διασφάλισα από την πρώτη στιγμή όλους τους εκδρομείς και τους αποβίβασα όλους στα σπίτια τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας παραμένω στην οικία μου χωρίς κοινωνικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες.
Επιπλέον ουδέποτε είχα συμπτώματα της νόσου του κορωναϊού και δεν απαιτήθηκε να προβώ σε εργαστηριακό έλεγχο.
Σέβομαι δε τους νόμους του Κράτους και τις οδηγίες που έχουν δοθεί πλέον σε όλους τους Έλληνες από το Υπουργείο Υγείας.
Ζητώ λοιπόν την διάψευση των κακόβουλων ειδήσεων από τους αρμόδιους φορείς και την διόρθωση της αρθρογραφίας από τα ηλεκτρονικά site διότι θα αναγκαστώ να προσφύγω στη δικαιοσύνη», καταλήγει στη δήλωσή του.