Ρόλος του αντιψυκτικού στα οχήματα και διαδικασία αντικατάστασης

Νέα

Το ψυκτικό υγρό είναι το υγρό λειτουργίας του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της θερμότητας από τα μέρη του κινητήρα.Δεν παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.Η αντλία νερού είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του υγρού, ενώ ο ψύκτης νερού και ο ανεμιστήρας είναι υπεύθυνοι για την ψύξη του..είναι ένα πολύχρωμο υγρό που αραιώνεται με νερό για να βοηθήσει τον κινητήρα σας να διατηρήσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια υπερβολικής ζέστηςΤο ψυκτικό υγρό διοχετεύεται σε όλο το μπλοκ του κινητήρα για τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας λειτουργίας όταν ο καιρός έξω κυμαίνεται από ζεστό σε κρύο.

Ο ρόλος του αντιψυκτικού στα αυτοκίνητα:

Το ψυκτικό υγρό κινητήρα διοχετεύεται στην κατάλληλη δεξαμενή του κινητήρα σας αφού συνδυαστεί με νερό, συνήθως σε αναλογία 50/50. Το υγρό που διοχετεύεται μέσω του κινητήρα του αυτοκινήτου σας για τον έλεγχο και τη διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας λειτουργίας υπό εξαιρετικά θερμές ή ψυχρές καιρικές συνθήκες παρασκευάζεται με βάση τη χημική ουσία αιθυλενογλυκόλη.

Πόσο συχνά το αυτοκίνητό μου χρειάζεται νέο ψυκτικό υγρό;

Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται στο μυαλό μας ως ιδιοκτήτης αυτοκινήτου για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, οπότε θα πρέπει να γνωρίζουμε την απάντηση.

Τα περισσότερα από τα υγρά που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να αποστραγγίζονται και να αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.Τα περισσότερα από τα υγρά που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να αποστραγγίζονται και να αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα..Το ίδιο ισχύει και για το ψυκτικό σας υγρό. Θα πρέπει να ελέγχετε τα επίπεδα του ψυκτικού σας υγρού τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, πριν από τη ζέστη του καλοκαιριού και πριν από την ψύχρα του χειμώνα.. Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πότε πρέπει να ξεπλένετε και να αντικαθιστάτε το ψυκτικό υγρό στο αυτοκίνητό σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης.


Συμβουλές για τη χρήση του αντιψυκτικού και του χρόνου αντικατάστασης:

Απαιτείται τακτικός έλεγχος για να διαπιστώσετε αν το δοχείο διαστολής είναι αρκετά γεμάτο και να το ξαναγεμίζετε όταν χρειάζεται. Η ανεπαρκής ποσότητα υγρού ενέχει τον κίνδυνο βρασμού και υπερθέρμανσης του κινητήρα.

Σφίγγετε τα μπουλόνια της κυλινδροκεφαλής κάθε τόσο, περίπου κάθε 4.000 έως 5.000 χιλιόμετρα.Επίσης, φροντίστε να αντικαταστήσετε τη φλάντζα της κυλινδροκεφαλής στην πρώτη ένδειξη βλάβης ή μετά από οποιαδήποτε επισκευή που απαιτεί την αφαίρεση της κυλινδροκεφαλής..Διαφορετικά, λόγω της ακατάλληλης σφράγισης του σημείου σύνδεσης μεταξύ του μπλοκ κινητήρα και της κυλινδροκεφαλής μπορεί να προκληθεί η είσοδος αερίων στο σύστημα ψύξης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ενδεχομένως τα εξαρτήματά του και να περιοριστούν οι ιδιότητες του υγρού λειτουργίας.

Ο κύκλος ζωής του ψυκτικού μέσου καθορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματος και αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές του. Για πολλά σύγχρονα μοντέλα, συνιστάται η αλλαγή του ψυκτικού υγρού κάθε 5 χρόνια ή 250.000 χιλιόμετρα.

Ποτέ μην αναμιγνύετε υγρά διαφορετικού χρώματος.Διαφέρουν ως προς τα συστατικά τους και ενδέχεται να περιέχουν συστατικά που δεν είναι συμβατά μεταξύ τους, γεγονός που συνεπάγεται αλλαγή των λειτουργικών ιδιοτήτων του προϊόντος και καταστροφή των σφραγίδων.

Όταν αλλάζετε το υγρό, συνιστάται να ξεπλένετε το σύστημα ψύξης, διαφορετικά η συσσωρευμένη βρωμιά θα παραμείνει στο εσωτερικό του

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε πρόσθετα. Για παράδειγμα, ένα πρόσθετο για την επισκευή διαρροής σε ψύκτη νερού είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο σε περίπτωση που πρέπει να σταματήσετε αμέσως μια διαρροή.Ωστόσο, η πολύ συχνή χρήση του οδηγεί στη μόλυνση του ψυκτικού υγρού και στην απόφραξη του συστήματος.

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αντικατάσταση του αντιψυκτικού:

  1. Τοποθετήστε το όχημα σε επίπεδο έδαφος,  
  2. αφήστε τον κινητήρα να κρυώσει,
  3. σηκώστε το με γρύλο,
  4. σηκώστε το καπό, 
  5. αποσυνδέστε την μπαταρία.
  6. Φορέστε τον προστατευτικό σας εξοπλισμό και τοποθετήστε τη λεκάνη αποστράγγισης.
  7. Ενεργοποιήστε τη βαλβίδα αποστράγγισης.
  8. Αφήστε το ψυκτικό υγρό να στραγγίξει εντελώς.
  9. Αντικατάσταση του παλιού ψυκτικού υγρού
  10. Κλείστε τη βαλβίδα αποστράγγισης.

 

Πηγή πληροφοριών:

Το site antallaktikaexartimata.gr περιγράφει αυτούς τους τύπους αντιψυκτικών

κανόνες ασφαλείας κατά την αντικατάσταση αντιψυκτικού στο αντικείμενο xiromeritis.gr