ΡΕΥΜΑ -Τι θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Μάρτιο

Νέα

Αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Μαρτίου για τους εμπορικούς καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Μαρτίου για τους εμπορικούς καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, όπως επίσης και σταθερά τιμολόγια για τα νοικοκυριά προκύπτουν από τις χθεσινές ανακοινώσεις για τις κρατικές επιδοτήσεις. Η απόσυρση των επιδοτήσεων για τα εμπορικά τιμολόγια που ήταν στα 20 ευρώ/MWh τον Φεβρουάριο ανεξαρτήτως χαμηλής μεσαίας ή υψηλής τάσης, δεδομένου ότι οι αρχικές τιμές λιανικής μένουν λίγο – πολύ ίδιες, θα οδηγήσει τα εμπορικά τιμολόγια Μαρτίου σε μικρές ή μεγαλύτερες αυξήσεις ανάλογα με την κατανάλωση. Αντίθετα, για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών ο λογαριασμός του Μαρτίου για το ρεύμα μένει ίδιος με τον Φεβρουάριο.

Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις

Αναλυτικά, σύμφωνα με παραδείγματα:

– Επαγγελματικό τιμολόγιο με κατανάλωση 1.200kWh: Πλήρωσε τον Φεβρουάριο 243 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 263 ευρώ – Αύξηση 20 ευρώ

– Επαγγελματικό τιμολόγιο με κατανάλωση 3.500kWh: Πλήρωσε τον Φεβρουάριο 708 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 768 ευρώ – Αύξηση 60 ευρώ.

Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά

Αντίθετα τα νοικοκυριά θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια με τον Φεβρουάριο καθώς η επιδότηση παραμένει στα 40 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ ίδιες grosso modo είναι και οι αρχές τιμές λιανικής που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Αναλυτικότερα:

– Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 312,5kWh (εθνικός μέσος όρος): Πλήρωσε τον Φεβρουάριο 54,36 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 52,89 ευρώ

– Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 700kWh: Πλήρωσε τον Φεβρουάριο 147 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 144 ευρώ – Με εξοικονόμηση 15% πλήρωσε τον Φεβρουάριο 118 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 115 ευρώ.

– Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 1.200kWh: Πλήρωσε τον Φεβρουάριο 255 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 250 ευρώ – Με εξοικονόμηση 15% πλήρωσε τον Φεβρουάριο 205 ευρώ και θα πληρώσει τον Μάρτιο 199 ευρώ.