Προβολή της Ηπείρου σε Αμερική και Καναδά

Νέα

Οι προσκεκλημένοι της περιφέρειας, γνώρισαν από κοντά μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, μουσεία και μοναστήρια

Δημοσιογράφους και μπλόγκερς από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και του Καναδά φιλοξένησε η Περιφέρεια Ηπείρου με την αρωγή του Ε.Ο.Τ. Βόρειας Αμερικής, στο πλαίσιο προώθησης του προορισμού «Ήπειρος» σε νέες αγορές, με το ταξίδι εξοικείωσης, να περιλαμβάνει επισκέψεις και ξεναγήσεις στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.

Οι προσκεκλημένοι της περιφέρειας, γνώρισαν από κοντά μνημεία  της φύσης και του πολιτισμού, μουσεία και μοναστήρια, αρχαία θέατρα, έμαθαν την ιστορία του τόπου, περπάτησαν σε βουνά και μονοπάτια, έκαναν ράφτινγκ στα ποτάμια, ποδηλασία, μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες του Ιονίου, αλλά και μαθήματα μαγειρικής.

Μέσα από μέσα προβολής και εργασίας των Αμερικανών και Καναδών δημοσιογράφων, έχουν ήδη προβληθεί οι εικόνες που αποκόμισαν, με την Ήπειρο να ταξιδεύει σε όλη την υφήλιο, γεγονός που μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει για την περιοχή, η οποία προσφέρει ποιοτικό τουρισμό για πολλά και διαφορετικά γούστα.

Η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη -ως προς την προβολή της Ηπείρου- πρωτοβουλία φιλοξενίας   δημοσιογράφων και μπλόγκερς, δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για περαιτέρω δραστηριοποίηση των φορέων για την προσέλκυση Αμερικανών και Καναδών τουριστών στην περιοχή, καθώς οι πολλές εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν και αναδείχτηκαν καλύπτουν μεγάλο εύρος ενδιαφέροντός τους.

Σημειώνεται, τέλος, πως την ευθύνη της αποστολής και του προγράμματος φιλοξενίας είχε η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, ενώ την αποστολή συνόδευε  η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του γραφείου Ε.Ο.Τ. Βόρειας Αμερικής κ. Φαίη Γεωργούση, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη για τη φιλοξενία και τη συνεργασία  με την διευθύντρια Τουρισμού.

Επιμέλεια: Γιάννης Τσέπας