Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα για τους μαθητές

Νέα

Να ξεκινήσουν τα σχολεία με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα είναι ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας ενόψει του ανοίγματος στις 11 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τις κατά τόπους διευθύνσεις επιθυμεί να ξεκινήσει η σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές με βιβλία και φυσικά με εκπαιδευτικούς.

Ήδη, οι αναπληρωτές έχουν λάβει την τοποθέτηση και εως σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης ώστε πριν την έναρξη να υπάρχει μια πρώτη εικόνα.

Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση εξήγησε ότι όλες αυτές τις ημέρες η επικοινωνία με το υπουργείο είναι καθημερινή καθώς πρέπει να διεκπεραιωθούν μια σειρά από πρακτικά θέματα.

Όπως εξήγησε στα σχολεία όλης της χώρας έχουν φτάσει τα βιβλία για την νέα σχολική χρονιά και αναμένεται να δοθούν στα παιδιά αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού

«Βρισκόμαστε μια «ανάσα» από το άνοιγμα των σχολείων για τη φετινή σχολική χρονιά, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

Σύμφωνα με την ενημερωτική Εγκύκλιο για τη λειτουργία των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2023-2024 τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές. Τα βιβλία βρίσκονται εδώ και μέρες στα σχολεία», τόνισε η κα Μπέση.

Οι αναπληρωτές

Η περιφερειακή διευθύντρια ρωτήθηκε και για τους αναπληρωτές. Όπως εξήγησε είχαν ζητήσει 173 αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών και έχουν 124. Προτεραιότητα έχει δοθεί στην κάλυψη των εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην σχολική εκπαίδευση και μαθησιακή διαδικασία. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως πάλι θα υπάρχουν κενά τα οποία και θα καλυφθούν στην δεύτερη φάση προσλήψεων.

Αναφορικά με την ειδική αγωγή η κα Μπέση τόνισε ότι και εδώ έχουν γίνει τα προβλεπόμενα ενώ η παράλληλη στήριξη θα καθυστερήσει τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο.

«Το υπουργείο και ο νέος υπουργός θέλει να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σε αυτή την λογική κινούμαστε όλοι. Στόχος μας η εκπαιδευτική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα», κατέληξε.

Ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει το πρωί της Δευτέρας σε διαφορετική ώρα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ