Πρώτες εργασίες στο Πάρκο Λακκωμάτων και Κουραμπά

Νέα

Προετοιμάζεται ο χώρος για να ξεκινήσει η ανάπλαση

Χωρίς να χαθεί χρόνος ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στο Πάρκο Λακκωμάτων και Κουραμπά, ως προετοιμασία για τα έργα ανάπλασης. Αυτές οι προπαρασκευαστικές εργασίες αποσκοπούν στην αποψίλωση του χώρου με κοπή και απομάκρυνση των επικίνδυνων δέντρων.

Υπενθυμίζεται πως η δημοπράτηση του έργου έγινε στις αρχές του 2020 και η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2021 με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ενός έτους.
Η τεχνική μελέτη περιλαμβάνει δύο βασικές παρεμβάσεις στο πάρκο Μολοσσών και στο πάρκο Κουραμπά αντίστοιχα με την πλέον χαρακτηριστική παρέμβαση στο πρώτο πάρκο να είναι το οριοθετημένο πάρκο σκύλων.
Πρόκειται για το πρώτο θεματικό πάρκο που κατασκευάζεται στην πόλη, ικανοποιώντας μία βασική ανάγκη των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων. Επίσης στο πάρκο Μολοσσών προβλέπεται η κατασκευή ενός υπαίθριου καθιστικού και ενός υπαίθριου αμφιθεάτρου.

Στο πάρκο Κουραμπά προβλέπονται μεταξύ άλλων:
-Διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς
-Συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων
-Δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης
Τέλος επί της οδού Μολοσσών πρόκειται να κατεδαφιστεί το πέτρινο τοιχίο και να κατασκευαστεί περίφραξη με διαπλάτυνση της εισόδου, που θα καταστήσει περισσότερο λειτουργικό για τους κατοίκους των Λακκωμάτων, το πάρκο.

Τέλος προβλέπεται η αποκατάσταση σύνδεσης του πάρκου με το χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής, με σκάλα που θα συνδέει τα δύο τμήματα.