Προτεραιότητα η προστασία του φυσικού πλούτου

Νέα

Για τον ορθό τρόπο διαχείρισης – κοπής των πλατάνων, ενημέρωσε το τμήμα Πρασίνου του δήμου και η ίδια η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, κ. Απόστολο Βασδέκη.
Η κα. Βασιλείου υπογράμμισε ότι η διαχείριση και η κοπή πλατάνων που πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες ώστε να προληφθεί η μετάδοση του μεταχρωματικού έλκους η οποία απειλεί τα πλατάνια σε όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πρόβλημα με τα πλατάνια στην πόλη, τόνισε ότι «είμαστε τυχεροί καθώς δεν υπάρχουν πλατάνια άρρωστα».
Τόσο η κα. Βασιλείου όσο και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου Γιώργος Σαούγκος ενημέρωσαν για το τι πρέπει να γίνεται από πλευράς της Πυροσβεστικής όταν η υπηρεσία πρέπει να παρέμβει σε έκτακτες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων με πτώσεις ή με κοπές δέντρων.
«Ενημερώσαμε διεξοδικά τον διοικητή για όλες τις παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζει η Υπηρεσία του για την κοπή πλατάνων, όπως είναι η ορθή απολύμανση των εργαλείων αλλά και η επικοινωνία με το Δασαρχείο ή το Τμήμα Πρασίνου.» ανέφερε η κα. Βασιλείου υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία που έχουν με την Πυροσβεστική.
Η κα. Βασιλείου ξεκαθάρισε πως το Τμήμα Πρασίνου λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας όταν προβαίνει σε κλάδεμα πλατάνων καθώς επίσης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία τόσο με το Δασαρχείο όσο και με το Ινστιτούτο Μεσογειακών και δασικών οικοσυστημάτων και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου.
Επιπλέον, κάλεσε τους συμπολίτες μας να μην προβαίνουν σε αυθαίρετες κοπές κλαδιών πλατάνων, να αποφεύγουν την καύση τους και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση πλατάνων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ