ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – Αναμένεται καλύτερη οργάνωση με την επανασύσταση του Υπουργείου

Νέα

Το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι από τα μεγαλύτερα θέματα που έχει κληθεί ο δήμος Ιωαννιτών να διαχειριστεί ενώ προβλήματα επικοινωνίας και διαχείρισης υπάρχουν με την κεντρική εξουσία καθώς οι δήμαρχοι σε όλη την επικράτεια ασκούσαν δριμύτατη κριτική καθώς δεν ενημερώνονταν έγκαιρα για τις όποιες αποφάσεις μεταφοράς προσφύγων στην ενδοχώρα.

Η επανασύσταση του Υπουργείου με υπουργό τον κ. Μηταρακη αναμένεται να επικεντρωθεί μεταξύ πολλών άλλων ανοικτών θεμάτων και στην βελτίωση της επικοινωνίας με τους αιρετούς ώστε να μπορούν να διαχειριστούν από κοινού τα προβλήματα που αυξάνονται.

Σύμφωνα με την εικόνα που είχε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο δήμαρχος ο κ. Ελισάφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου, στην περιοχή της Ηπείρου μέχρι τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, διαμένουν συνολικά 3.283 πρόσφυγες και μετανάστες.

Από αυτούς στο camp του Κατσικά: 966, στα Δολιανά: 123 (εκτός ορίων του Δήμου), στη Φιλιππιάδα (εκτός ορίων του Δήμου): 540 και στην Αγία Ελένη: 346.

Διαμένοντες από ΜΚΟ σε διαμερίσματα εντός πόλεως: 553 και από άλλες ΜΚΟ σε διαμερίσματα άλλοι 254 Σε τρία ξενοδοχεία: 39, 29 και 69 άτομα και άνθρωποι που πληρώνουν μόνοι τους: 205

Από το σύνολο αυτών των ανθρώπων, το 30% είναι Σύριοι πολίτες, το 25,3% Ιρακινοί, το 24,1% Αφγανοί, το 20,6% άτομα από άλλες 37 εθνότητες. Το 79% του συνόλου ζητούν άσυλο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι από πλευράς τους κάνουν ό,τι μπορούν καλύτερο για την διαχείριση του μεγάλου αυτού προβλήματος ενώ ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τόνισε ότι «μόνο εφόσον το ζητήσει το ίδιο το υπουργείο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ