ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ – Βήμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΣΥ

Νέα

Ως ένα μεγάλο βήμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΣΥ χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός το Πολυδύναμο Κέντρο στο Χατζηκώστα, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Παρασκευής.
Το Πολυδύναμο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και μερικές με το Κέντρο Υποδοχής, στο οποίο απευθύνονται ήδη οι ενδιαφερόμενοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, όπου ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας του Πολυδύναμου και τις πιθανότητες να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.
Ο κ. Ξανθός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις του τελευταίου τριμήνου ενώ συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του Πολυδύναμου και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του, το Πολυδύναμο Κέντρο και η λειτουργία του αποτελεί ένα μεγάλο βήμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΣΥ, πρωτοποριακού χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα. Στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του ΕΣΥ με τις δομές του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ τονίζοντας πως αποδείχθηκε ότι μπροστά στις ανάγκες των ομάδων που υποφέρουν μπορεί να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα σε διάφορες δομές και διαφορετικές προσεγγίσεις.
«Αποδείχθηκε ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες της συνεργασίας όπως και η συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης, διατηρώντας ο καθένας τη φιλοσοφία του. Το μοντέλο λειτουργίας του Πολυδύναμου και ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε θα λειτουργήσει ως πιλότος για μία αντίστοιχη δομή που θα λειτουργήσει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Εκπαίδευση στο προσωπικό από το ΚΕΘΕΑ
Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου «Γ.Χατζηκώστα», του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος εκπαίδευσαν το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου γιαδύο διήμερα (7.10.19 & 8.10.19, 15.10.19 & 16.10.19) με θεματολογία: Τα Προγράμματα Μείωσης της βλάβης και οι δυνατότητες παρέμβασης και παραπομπής, το μοντέλο θεραπείας του ΚΕΘΕΑ από την Συμβουλευτική στην Θεραπεία και στην Κοινωνική Επανένταξη, ο ρόλος της Οικογένειας στην εξάρτηση και στην θεραπεία, χαρακτηριστικά και συμπεριφορές ενός εξαρτημένου, το προφίλ των εξαρτημένων ατόμων, τα Προγράμματα απεξάρτησης από το αλκοόλ και το Δίκτυο απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.