Πλεύρης: «Κανονικό» Πάσχα φέτος- Σταδιακή άρση μέτρων από μέσα Μαρτίου

Νέα

Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από μέσα Μαρτίου και «κανονικό» Πάσχα προέβλεψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρη

Ο υπουργός εξήγησε πως η Όμικρον παρέχει αισιοδοξία πως πρόκειται για μετάλλαξη μεταδοτική μεν αλλά λιγότερο νοσηρή.

«Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά και η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με το επίπεδο του Σεπτεμβρίου, κατά την εκτίμηση και των ειδικών, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες συνεχώς θα ερχόμαστε κοντά στην κανονικότητα. Ήδη, μέσα στον Μάρτιο θα αρθούν τα περισσότερα μέτρα που υπάρχουν και θα πάμε σε ένα “κανονικό” Πάσχα και καλοκαίρι κοντά στην κανονικότητα τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός γιατί δεν ξέρουμε πώς μπορεί να γυρίσει η πανδημία το φθινόπωρο», ανέφερε στο Capital.gr.

Για αργή αποκλιμάκωση έκανε λόγο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, που εκτίμησε ότι «μετά το Πάσχα θα είμαστε ακόμα καλύτερα», αν και τόνισε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

«Aποκλιμακώνονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας σημαντικά. Έχουμε μέσο όρο θανάτων γύρω στους 60 την ημέρα ενώ στις 20 Γενάρη είχαμε 103 νεκρούς, μέσο όρο. Ο μόνος δείκτης που παραμένει υψηλά είναι τα καθημερινά κρούσματα που διατηρούνται υψηλά από τη καθημερινή δραστηριότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ.