perifereiako-simvoulio-1-10-20

Περιφερειάρχης κατά ΕΟΔΥ και καταληψιών

Νέα

Άστραψε και βρόντηξε… για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε η περιφερειακή σύμβουλος κα. Μαργαρίτα Κιτσανού αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη τέθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Καχριμάνης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβέρνηση ούτε κεντρικά με την Πολιτική Προστασία αλλά με την διοίκηση του ΕΟΔΥ… Μίλησε για σκοτάδι στο μέτωπο της ενημέρωσης… τονίζοντας ότι όταν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας εξέδιδε ανακοινώσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων υπήρχε μια ηρεμία στον κόσμο μιας και γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων ανά νομό.

Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε στους «λανθασμένους χειρισμούς» στην καταγραφή αριθμού κρουσμάτων στην δομή της Αγίας Ελένης ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στους ελέγχους στην Κακαβιά, τονίζοντας ότι «δεν είναι σίγουρος για το αν θα καταφέρει η περιοχή μας να αποφύγει την επιβολή μέτρων εξαιτίας και του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων» καλώντας όλους να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις των ειδικών για χρήση μάσκας και μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Ειδικά, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19, ανέφερε πως ό, τι ζητηθεί από τη Διοίκησή του θα γίνει, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν κοντέινερ για αποσυμφόρηση χώρων.

Η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΙΝΗ κα. Μαργαρίτα Κιτσανού λαμβάνοντας το λόγο μίλησε για ελλείψεις σε κρεβάτια στα νοσοκομεία και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να ενισχύσει με περισσότερα χρήματα τα δυο νοσοκομεία και ειδικά το ΠΓΝΙ που είναι κέντρο αναφοράς.
Η αντίδραση του Αλέκου Καχριμάνη ήταν άμεση: «Είμαστε παρόντες και έχουμε δώσει χρήματα για ό,τι έχει ζητηθεί από τα νοσοκομεία. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τα νοσοκομεία. Έχουμε καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία κεντρικά και κάνουμε τις ιχνηλατήσεις. Δεν μας αφήνει ο ΕΟΔΥ να κάνουμε ανακοινώσεις και άργησαν στην Κακαβιά να κάνουν ελέγχους με αποτέλεσμα να δηλώνουν κρούσματα εδώ, ενώ δεν ήταν της περιοχής.

Ακολούθησε η ανάρτηση των ονομάτων με τα κρούσματα στον ΕΟΔΥ που αφορούσαν την Αγία Ελένη. Υπάρχει θέμα με τον ΕΟΔΥ! Ο κόσμος πρέπει να ακούει και να καταλάβει το πρόβλημα. Θέλει προσοχή γιατί δεν ξέρουμε εάν θα αποφύγουμε τα μέτρα εξαιτίας κοινωνικών συναναστροφών. Βρισκόμαστε καθημερινά σε μια έκτακτη κατάσταση και χρειάζονται λύσεις. Δεν θα κάνουμε τον υπηρέτη των πάντων…», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Οι επικεφαλής για ακόμη μια φορά αναφέρθηκαν στην κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και δεν έκρυψαν την ανησυχία τους:

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας στάθηκε στην κόντρα του περιφερειάρχη με την διοίκηση του ΕΟΔΥ που την «καταχερίζει» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Σπύρος Ριζόπουλος από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» υπενθύμισε πως η πρόταση της παράταξής του για τη δημιουργία ταμείου για τον κορωναϊό καθώς το πρόβλημα της πανδημίας θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, όπως είπε.

Ο Δημήτρης Δημητρίου από την παράταξη «Ήπειρος Όλον» εκδήλωσε την έντονη ανησυχία του και διατύπωσε την σκέψη ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποφασίσει να αφήσει έξω από τη διαχείριση του κορωναϊού τις περιφέρειες».

Οι κ.κ. Γιώργος Πρέντζας, Νίκος Ζήκος και Κώστας Νουτσόπουλος ζήτησαν ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον κορωναϊό.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είπε ότι η περιφερειακή αρχή φαίνεται να μην θέλει να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής μας και στις άλλες δομές υγείας.

Έξαλλος με τις καταλήψεις…

Ο περιφερειάρχης απαντώντας υπεραμύνθηκε των ενεργειών του ενώ μεταπήδησε στο θέμα των ημερών που έχει να κάνει με τις σχολικές καταλήψεις ζητώντας να μπει ένα τέλος στην όλη κατάσταση που έχει πολλές διαστάσεις
«Είναι απαράδεκτο. Έχω καταγγελίες γονέων για σχολείο επί της Δωδώνης ότι τα παιδιά πηγαίνουν απέναντι σε καφετέριες» είπε μεταξύ άλλων. «Πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε μεταξύ άλλων.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ