ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Υπέρ της βελτίωσης των υποδομών στο Μουσικό Σχολείο

Νέα

Το ζήτημα με το κτήριο του Μουσικού Σχολείου και το κατά πόσο εφικτή είναι μια μετεγκατάστασή του, απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Από τη Δημοτική Αρχή είχε τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο μεταφοράς του Σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά στην Περίβλεπτο, κάτι που έβρισκε αντίθετους μαθητές και εκπαιδευτικούς, με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να συμφωνεί μαζί τους.
Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνου Καμπουράκη, υπάρχει χρόνος για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι η βελτίωση των υποδομών στο υπάρχον κτήριο, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως τα προβλήματα με την κτηριακή υποδομή του Μουσικού Σχολείου είναι όντως υπαρκτά.
Στο μείζον ζήτημα ωστόσο του αν υπήρχε ή όχι γνώση της πρότασης της δημοτικής αρχής, ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε πως ο ίδιος είχε μεταβεί στο σχολείο της Περιβλέπτου και μάλιστα δύο φορές μαζί με την υπηρεσία και είχε εκφραστεί από την αρχή η αρνητική θέση, ότι για λόγους ανεπάρκειας χώρων, το κτίριο αυτό δεν είναι κατάλληλο για τη μεταστέγαση του Μουσικού.
«Το κτίριο αυτό φτιάχτηκε για να λειτουργήσει δημοτικό σχολείο με δυναμικό 120 μαθητών, ενώ το Μουσικό έχει 175 μαθητές και 70 εκπαιδευτικούς. Είναι προφανές λοιπόν ότι οι χώροι δεν επαρκούν και πως κάθε άλλη συζήτηση περιττεύει.
Από την αρχή είπαμε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά ίσως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες του Μουσικού Σχολείου», σημείωσε ο κ. Καμπουράκης.

Στη Βουλή με ερώτηση της Μ. Τζούφη

Το κτηριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων φέρνει στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη.
Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνει πως από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν προκύψει ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταστέγαση και την καταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζονται το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς και τους καλεί να δράσουν άμεσα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που απασχολεί 70 εκπαιδευτικούς, 170 μαθητές και τις οικογένειές τους.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
«Στην πόλη των Ιωαννίνων λειτουργεί Μουσικό Σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο) στο οποίο φοιτούν 170 μαθητές και εργάζονται 70 εκπαιδευτικοί. Το σχολείο στεγάζεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Γ. Σταύρου, στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.
Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν υπάρξει ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταστέγαση και την καταλληλότητα του σχολικού κτηρίου, όπως επισημαίνονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, του διευθυντή του σχολείου, του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών.
Λαμβάνοντας υπόψη:
1. την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολικού Ιωαννίνων,
2. ότι στο εν λόγω σχολείο λειτουργούν Τμήματα Ένταξης για μαθητές με μαθησιακά προβλήματα, για τους οποίους η όποια εκπαιδευτική δυσλειτουργία δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να επιλυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων;».