ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Πλήρης συμφωνία για στήριξη του ΚΕΘΕΑ

Νέα

Υπέρ της διατήρησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και της ενίσχυσης των επιστημονικών δράσεων του τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου το μεσημέρι της Δευτέρας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνδρομή της Περιφέρειας στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α., αρχής γενομένης από τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ως Νομάρχης Ιωαννίνων για την ίδρυση των δομών του αρχικά στα Ιωάννινα- οι οποίες στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις- περιοχές της Ηπείρου- τονίζοντας ότι στην πορεία του αποδείχτηκε μια δομή που βοήθησε πολύ κόσμο, δίνοντας τον «καθαρό από εξαρτήσεις» στην κοινωνία.
Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επέρχονται αλλαγές στη Διοίκησή του, ανέγνωσε έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε στον Υφυπουργό Συντονισμού για το Κυβερνητικό Έργο Άκη Σκέρτσο, το οποίο εισηγήθηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο και υιοθετήθηκε στο σύνολό του.
Το έγγραφο αυτό – το οποίο θα συνοδεύεται και από τυχόν επιμέρους παρατηρήσεις των άλλων Περιφερειακών Παρατάξεων- αποτελεί και τη βάση ψηφίσματος που θα εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο,
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκ μέρους γονέων ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ, τοποθετήθηκε και έκανε εκτεταμένη παρουσίαση του έργου και κυρίως του τρόπου με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι εξαρτήσεις από το Κέντρο η κ. Τέτα Ζαϊμη, συντονίστριας της ομάδας γονέων του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.
«Ουδέποτε το ΚΕΘΕΑ απασχόλησε την κοινωνία με μη χρηστή διοίκηση και διαχείριση γι’ αυτό και εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας μήπως τελικά αυτό που έχει επιτευχθεί εδώ και 36 χρόνια καταργηθεί ή συρρικνωθεί.
Αλίμονο εάν ένας υγιής φορέας, πλήρης και αποτελεσματικός καταντήσει ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που θα εξαρτάται από τους πολιτικούς», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Ζαΐμη.

Εκλογή Αντιπροσώπων για ΕΝΠΕ

Στη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε του τρεις εκπροσώπους του για το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Πρόκειται για τους Αλκιβιάδη Λάμπρου- Αναστασίου Σίμου (από την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη), Γιώργο Ζάψα (από το Κοινό Ηπειρωτών) και τον Γιώργο Πρέντζα (από τη Λαϊκή Συσπείρωση).

Στην ΤτΕ τα ταμειακά διαθέσιμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδος

 

Ψήφισμα για το Ζάππειο Μέγαρο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε επίσης το ζήτημα που προέκυψε με τη διεκδίκηση του Ζαππείου Μεγάρου από ιδιώτες και ομόφωνα συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζεται η αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική και η συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.