ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Με πλάτος 11 μέτρα η νέα γέφυρα Μπέλλεϋ στην Πλάκα

Νέα

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο συνεχίζει να απασχολεί την τοπική αυτοδιοίκηση με την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, να έχει και ενημερωτικό περιεχόμενο για τα επιμέρους στοιχεία της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρα από την τυπική ανάδειξη αναδόχων για έργα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της για τις επαφές που πραγματοποίησε στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και μερικών υπουργών δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη συμφωνία που έγινε κυρίως με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για περισσότερη στήριξη στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι η εξέλιξη στο έργο της αντικατάστασης της γέφυρας Μπέλλεϋ στην περιοχή της Πλάκας, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ, προσθήκη πεζοδρομίου και πλάτος 11 μέτρων.
Επιπρόσθετα, έδωσε πληροφορίες για τις συναντήσεις του προηγούμενου διαστήματος με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκη για το Β’ Κλειστό και εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη δυσαρέσκεια της περιφερειακής αρχής για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διαχρονικά, το αίτημα για τη σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.
Με την έναρξη της συνεδρίασης ομόφωνα εξελέγη αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιπεριφερειάρχης Κων. Σιαράβας.

Οι ανάδοχοι
Οι προσωρινοί ανάδοχοι νέων έργων αναδείχτηκαν- μεταξύ άλλων- από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου είναι:
– Π.Ε. Άρτας
«Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού 758.000 ευρώ. Ανάδοχος ΔΙΟΠΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.
«Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Κομποτίου – παραλία Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρας Αννίνου», προϋπολογισμού 515.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
«Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
«Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ
«Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 129.000 ευρώ. Ανάδοχος ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
«Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από το Κομμένο Άρτας έως το ιστορικό σημείο Μηδέν στο δέλτα του ποταμού Αράχθου», προϋπολογισμού ευρώ 192.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.
«Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης Λουτροτόπου Κομμένου», προϋπολογισμού 120.000. Ανάδοχος Λ.Ε. Γεωργούλας.
– Π.Ε. Θεσπρωτίας
«Αποκατάσταση οδών από θεομηνίες στις περιοχές Κρυόβρυσης, Νέας Σελεύκειας και Συβότων», προϋπολογισμού ευρώ 122.000. Ανάδοχος ΟΔΑΚΑΤ Α.Ε.
– Π.Ε. Ιωαννίνων
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Λίππα- Κάτω Λίππα» προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος.
«Αποκατάσταση σύνδεσης επαρχιακού οδικού δικτύου με Άνω Πεδινά Ζαγορίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
«Αποκατάσταση οδού προς Μαντείο -Δωδώνη», προϋπολογισμού ευρώ 74.000. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
«Συντήρηση – αποκατάσταση Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βάρδας», προϋπολογισμού 29.000 ευρώ. Ανάδοχος Α. Κρικώνη- Α. Παπαχρήστος Ο.Ε.
– Π. Ε. Πρέβεζας
«Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του 5ου παιδικού σταθμού Πρέβεζας και ασφαλτοστρώσεις – τεχνικά στους οικισμούς Παντοκράτορα, Δροσιά και Ανάληψη Πρέβεζας», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μυριούνης.
«Αποκατάσταση – κατασκευή συρματοκιβωτίων στην περιοχή Σαρακήνικου και Αγίας Παρασκευής για αντιμετώπιση κατολίσθησης», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.

Διαφορετική κατανομή ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», κάνει λόγο για έλλειμμα δικαιοσύνης και διαφάνειας στην Οικονομική Επιτροπή, επαναφέροντας ένα αίτημα για δίκαιη κατανομή που θα ορίζεται ως εξής:
«Για κάθε 10 ευρώ που δαπανώνται στα Γιάννενα, να δαπανώνται αντίστοιχα 5 στην Άρτα, 3 στην Πρέβεζα και 3 στη Θεσπρωτία. (10-5-3-3).
Η αναλογικότητα αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί την ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου της Ηπείρου.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ο κ. Καχριμάνης σε σχέση με τις αναθέσεις έργων. Στη συνεδρίαση είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι οι οποίοι ο καθένας για το δικό του λόγο ζητούσε να πετύχει παράταση στην εκτέλεση των έργων», αναφέρουν μεταξύ άλλων.