ΜΠΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – Ξεκίνησε και επίσημα το Πολυδύναμο Κέντρο στο Χατζηκώστα

Νέα

Σαν ψέμα… μοιάζει η ανακοίνωση ότι ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης μονάδας ολοκληρωμένης σωματικής αποτοξίνωσης που λειτουργεί στην Ελλάδα.
Ο λόγος για το Πολυδύναμο κέντρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα που πλέον τέθηκε σε λειτουργία και ξεκίνησε και επίσημα.
Η σύμπραξη και η υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, πέραν της τυπικής διάστασης λαμβάνει πια και ουσιαστικό χαρακτήρα αφού από εδώ και στο εξής θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μπουν σε κάποιο από τα προγράμματα του Κέντρου και να κάνουν το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα για την απεξάρτησή τους. Η αρχή είναι άλλωστε το παν!
Η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου ήταν από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και ο διοικητής κ. Ευάγγελος Καρβούνης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποίηση καθώς με τη βοήθεια των υπηρεσιών αλλά και της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τα κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία ένα «κτήριο φάντασμα» που είχε μόνο ένα φάκελο επικοινωνίας και έμενε κλειστό για χρόνια.
Η άριστη συνεργασία της Διοίκησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έφερε αποτελέσματα και το Κέντρο που για χρόνια παρέμενε κλειστό και παρατημένο, τώρα μπήκε σε λειτουργία.

Πρώτος σταθμός το Συμβουλευτικό Κέντρο
Η διαδικασία για να εισαχθεί κάποιος στο Πολυδύναμο ξεκινά από το Συμβουλευτικό Κέντρο που ξεκίνησε επίσης να λειτουργεί στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα.
Εκεί, σύμφωνα με τον διοικητή, καθημερινά γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων θα εξετάζουν και θα παίρνουν συνεντεύξεις από αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα αποτοξίνωσης και ανάλογα θα τους κατευθύνουν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πρώτη επαφή ενός ασθενούς είναι αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω κινητοποίηση και συμμόρφωση του στην θεραπεία.
Ως εκ τούτου μέλημα είναι η άμεση και ανθρώπινη αντιμετώπιση όσον το δυνατόν περισσοτέρων περιστατικών τα οποία είτε επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε απλά ζητούν πληροφορίες. Στόχος είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση του εξαρτημένου ατόμου, «η γόνιμη διαπραγμάτευση» μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής πρότασης και η ένταξή του στις διαδικασίες του Προγράμματος ή η παραπομπή του σε άλλο θεραπευτικό Πρόγραμμα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ