ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Επιτυχής η πρώτη αναμέτρηση με τις χιονοπτώσεις

Νέα

Η πρώτη εκτεταμένη χιονόπτωση στα ορεινά της Ηπείρου, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας Τρίτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Το μεγαλύτερο ύψος χιονιού που κυμαίνεται κατά περιοχή από 5 έως και 30 εκατοστά του μέτρου εντοπίζεται στις περιοχές Διστράτου, Φούρκας, Πυρσόγιαννης, Βρυσοχωρίου, Ηλιοχωρίου, Βωβούσας, Μετσόβου, Ανηλίου κ.α.

Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο εργάστηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται κανονικά από χθες χωρίς προβλήματα.

Επισημαίνεται όμως σε όσους κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν προς τα ορεινά της Ηπείρου, πως πρέπει απαραίτητα να φέρουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών πάντως για τις επόμενες ημέρες είναι μάλλον ευνοϊκή, αφού μέχρι και το Σάββατο προβλέπονται βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, χωρίς μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.