ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Δύο νέοι κόμβοι μέχρι τον Μάρτιο

Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες για τους κόμβους σε Ελεούσα Άρτας και Πλαταριά Θεσπρωτίας, για δύο έργα δηλαδή που θα βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας ικανοποιώντας ταυτόχρονα τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.
Οι συμβάσεις κατασκευής των δύο κυκλικών κόμβων υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών.
Ο κυκλικός κόμβος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ χρόνος περάτωσης του έργου ορίστηκε η 24η Μαΐου 2020. Η εργολαβία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και διαρρύθμιση των τελευταίων 1.400 μέτρων του τμήματος «Γεφ. Καλογήρου- Άρτα» της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου, πριν την πόλη της Άρτας.
Με την παρέμβαση ουσιαστικά μετατρέπεται η βόρεια είσοδος της πόλης της Άρτας από υπεραστική σε ημιαστική. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης κεντρικής νησίδας και δύο κυκλικών κόμβων στις οδικές συνδέσεις του οικισμού των νέων εργατικών κατοικιών με την εθνική οδό. Επίσης πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση της στενής υπάρχουσας δημοτικής οδού με την οποία συνδέεται από βορρά ο οικισμός των νέων εργατικών κατοικιών (συνοικισμός Σουλιώτικα) με την εθνική οδό, μήκους 300 μέτρων.
Αναφορικά με τον κυκλικό κόμβο στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, αυτός έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. Η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει άμεσα, με καταληκτική ημερομηνία περάτωσης των εργασιών την 25η Μαρτίου 2020. Ο κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την Επαρχιακή οδό Πλαταριάς- Συβότων – Πέρδικας 9ης και 19ης επ. οδών Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Με την κατασκευή του έργου θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής, καθώς σήμερα υπάρχουν σοβαρές ατέλειες στο οδόστρωμα όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας (ορατότητα, σήμανση κλπ) στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Να σημειωθεί πως μετά το συγκεκριμένο κόμβο, θα ακολουθήσει η κατασκευή και νέου έργου, για τη βελτίωση της οδού Πλαταριά- Σύβοτα, στην περιοχή Πλαταριάς, για το οποίο επίσης έχει αναδειχθεί ανάδοχος.