ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Νέες διοικήσεις στα νομικά πρόσωπα

Νέα

Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων, του ΟΚΠΑΠΑ, του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΙ όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΙ, όπως είναι ήδη γνωστό, αναλαμβάνει ο Άρης Μπαρτζώκας και αντιπρόεδρος ορίζεται ο Στέφανος Μάντζιος. Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Γιώργος Αρλέτος, Φώτης Βάββας, Ελένη Ακονίδου, Μάριος Βαβάτσικος και Καλλιόπη Αλεξίου.

Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη ορίστηκαν: Μάκης Χρυσοστόμου και Θωμάς Γιωτίτσας.

Αναπληρωτής Πρόεδρος ορίζεται ο Γιάννης Τσίμαρης και αναπληρωματικά μέλη οι: Βασίλης Βλέτσας, Χριστίνα Κωτσαντή, Βαγγέλης Πήχας, Νατάσα Τύρου- Ούζα, Ιωάννης Τσέτσος και Αλέξης Λέφας.

Από την αντιπολίτευση: Δημήτρης Νάστος και Γιάννης Λιόντος.

Στον ΟΚΠΑΠΑ πρόεδρος ορίστηκε ο Δημήτρης Πάνου και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τσίμαρης. Μέλη ορίστηκαν οι: Νίκος Τσώλης Δημήτρης Σκούρτης, Σοφία Τσιάρα, Γεωργία Τσέκα και Χάρης Δολιώτης.

Από την αντιπολίτευση: Τσουμάνης Φίλιππος, Σοφία Μαρκούλα και Κατερίνα Μιτοπούλου.

Αναπληρωτής πρόεδρος ο Νίκος Σιορόκας, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Χριστίνα Κωτσαντή και αναπληρωματικά μέλη οι: Στέφανος Μάντζιος, Σπυριδούλα Τσέλιου – Σίμου, Μαρία Κολτσίδα, Ρένα Δεληκούρα και Βασίλης Σαούγκος.

Από την αντιπολίτευση: Βασίλης Κοσμάς, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Βασιλική Λέτσιου.

Στο Πνευματικό Κέντρο Πρόεδρος ορίστηκε η Ελένη Ακονίδου και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Γιαννάκης. Τακτικά μέλη οι Γιάννης Τσίμαρης, Ιωάννα Παπαευσταθίου, Αθανάσιος Μέμος, Γρηγόρης Τζίμας και Νίκος Μακόπουλος.

Από την αντιπολίτευση: Παρασκευή Τσίλη, Αλέκα Βακαλοπούλου και Δήμητρα Ηγουμενίδου.

Αναπληρώτρια πρόεδρος ορίστηκε η Χριστίνα Κωτσαντή, αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Σίτος και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννα Μαμακή, Αλεξάνδρα Παπαχρήστου- Μπαλτογιάννη, Αλίκη Στεργίου-Γιαννακοπούλου, Ιορδάνης Αραπισόνογλου και Αθανάσιος Ευθυμίου.

Από την αντιπολίτευση: Στέφανος Ζούμπας, Γιώργος Μάστακας και Ξενοφών Μπίτσικας.

Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο πρόεδρος αναλαμβάνει η Χριστίνα Κωτσαντή και αντιπρόεδρος η Λευκοθέα Ντόβα.

Τακτικά μέλη του ΔΣ ορίστηκαν οι Γιάννης Αιβατίδης, Γιώργος Λώλης, Ανδρονίκη Ζούκη και Δήμητρα Λεοντίου.

Από την αντιπολίτευση: Βασιλική Μέγα, Νίκος Σφαιρόπουλος και Μαρία Βενέτη.

Αναπληρώτρια πρόεδρος η Γιάννα Μαμακή, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Γιάννα Νότη, και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Λυκογιώργος, Βασίλης Βλέτσας, Γιουλιέλμο Μπιάνκο και Κώστας Ρώσσης.

Από την αντιπολίτευση: Αλεξάνδρα Μπέγκα, Γρηγόρης Βαγγελίδης και Άγγελος Ζήκος.

 

Αντιπαράθεση για τον αριθμό των μελών

Οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα και της Τατιάνας Καλογιάννη αρχικά ζήτησαν αναβολή της συζήτησης υποστηρίζοντας ότι δεν αποσαφηνίζεται ο αριθμός των μελών της αντιπολίτευσης που θα πρέπει να μετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απάντησε σημειώνοντας ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν γνωστή σε όλους από τις 13 Σεπτεμβρίου ενώ οι εισηγήσεις είχαν δοθεί από την προηγούμενη Παρασκευή. Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα καμία παράταξη δεν ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τόνισε με έμφαση ότι τα Νομικά Πρόσωπα δεν μπορούν να μένουν ακέφαλα και πρότεινε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μείνουν κενές οι θέσεις που τους ανήκουν ώστε να επικυρωθούν με τα μέλη που θα προτείνουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από μικρή διακοπή στη συνεδρίαση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επανήλθαν προτείνοντας τα μέλη για την συμπλήρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων.

 

Το πολιτικό σκέλος της διαφωνίας

Η αντιπαράθεση στο δημ. συμβούλιο ήταν απολύτως αναμενόμενη και έγινε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με τον Θ. Μπέγκα και την Τατ. Καλογιάννη να αξιοποιούν το βήμα του συμβουλίου για να ασκήσουν κριτική απευθείας στον υπουργό και εμμέσως στη δημοτική αρχή, που αξιοποίησε με το «καλημέρα» τις ευκαιρίες αυτές, συμπράττοντας με τις παρατάξεις Γκόντα και Μπαρτζώκα αντίστοιχα, χωρίς όμως να έχει την πλειοψηφία των εδρών.

Ο κ. Μπέγκας είπε, ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην «εποχή Θεοδωρικάκου», με ρυθμίσεις που ανατρέπουν τη δημοκρατική λειτουργία του ανώτερου οργάνου διοίκησης του δημ. συμβουλίου.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα με τον δήμαρχο κ. Ελισάφ να υπενθυμίζει ότι και οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν με ένα νόμο που επίσης, δεν ήταν αναλογικός.

«Φαντάζομαι, ότι η φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων προεκλογικά από τη δημοτική σας αρχή, ήταν ένα αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Διαφορετικά σήμερα τι έπρεπε να γίνει; Θέλατε να έχουμε ένα δήμαρχο μαριονέτα, έρμαιο στη συγκρότηση ευκαιριακών πλειοψηφιών;», ανέφερε.

Αρκετή ώρα αργότερα, η κα Καλογιάννη, σχολίασε τη σύμπραξη των τριών παρατάξεων, λέγοντας πως αν υπήρχαν κανονικές συνθήκες, η δημοτική αρχή θα αναζητούσε συμμαχία με την πιο κοντινή ιδεολογικά παράταξη, αυτή του κ. Μπέγκα. «Αντί αυτής της λογικής όμως, επιλέξατε να κινηθείτε στη λογική του «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας», ανέφερε η κα Καλογιάννη, με τον κ. Ελισάφ να ανταπαντά.

«Η παράταξή μας δεν σχετίζεται ούτε εξαρτάται από πολιτικούς ή κομματικούς χώρους. Δε με αφορά η όποια κομματική ταξινόμηση. Θα επιδιώξουμε την πλειοψηφία με όσους θέλουν, χωρίς αποκλεισμούς. Όλα αυτά που λέγονται, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όντως, το Νομοσχέδιο (σ.σ. Κλεισθένης και ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου) στριμώχνει την μειοψηφία, όμως δε μπορεί ο δήμος να «μένει στον αέρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Ευχαριστίες από τον νέο πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ

Με μια ευχαριστήρια επιστολή ξεκινάει το έργο του ο νέος πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου στην οποία δηλώνει πως τόσο αυτός όσο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για τη βέλτιστη λειτουργία των δομών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ για την τιμή που μου έκανε, σ’ εμένα προσωπικά αλλά και στην παράταξη «Γιάννενα Τώρα», να μου αναθέσει την προεδρία του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής είναι ο φορέας κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και αναφέρεται σε ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη και νήπια έως 4 ετών, οι ηλικιωμένοι, οι άστεγοι, οι άνεργοι και γενικά σε εκείνους που έχουν ανάγκη τη στήριξη της κοινωνίας και των φορέων της. Οι δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και η ικανοποιητική τους λειτουργία προσφέρουν σημαντικό έργο με τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των εργαζομένων σε αυτές.

Δηλώνω ότι με προσπάθεια και αφοσίωση, με αγάπη και διάθεση προσφοράς εγώ και το νέο Δ.Σ. του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με τους εξαιρετικούς συναδέλφους αλλά και τους συμπολίτες μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει ακόμη καλύτερη η λειτουργία των δομών και ακόμη μεγαλύτερη η ικανοποίηση των αναγκών των ομάδων αυτών. Πρώτο μου μέλημα είναι να ικανοποιηθούν άμεσα όλες οι αιτήσεις των βρεφών και των νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απερχόμενο Πρόεδρο Φίλιππο Τσουμάνη, για όσα προσέφερε τα οκτώ χρόνια της παρουσίας του στον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και την συνεργασία που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε και στο νέο Δ.Σ.», αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή του.