Πέντε χιλιάδες οι δικαιούχοι επισιτιστικής βοήθειας στα Γιάννενα

Νέα

Στα 1,795 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της νέας φάσης του προγράμματος

Θέμα ημερών αποτελεί η έναρξη του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας και παροχής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) από τον δήμο Ιωαννιτών και την Κοινωνική του υπηρεσία, που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος για το σύνολο των ωφελούμενων στην ΠΕ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ιωαννιτών Ρόη Ζηκίδου, συνολικά ο αριθμός των ωφελούμενων, δικαιούχων του προγράμματος ανέρχεται στις 5.000, κάτι που επιβεβαιώνει τις συνθήκες της ακραία φτώχειας στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες, λόγω της οικονομικής και πλέον και της υγειονομικής κρίσης, που έχει τεράστιες επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 1,795 εκ. ευρώ και εκτός από τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά και τα είδη βασικής υλικής συνδρομής παρέχονται και υποστηρικτικές υπηρεσίες διασύνδεσης με τον ΟΑΕΔ, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πολιτιστικές δράσεις για τα παιδιά και όχι μόνο και άλλα.
Θερμές ευχαριστίες προς την Κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών για την προσήλωσή της στην υλοποίηση και του συγκεκριμένου προγράμματος σε όλη την ΠΕ Ιωαννίνων μάλιστα εξέφρασε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ.
Η πρώτη διανομή θα γίνει στις 20 Απριλίου και θα γίνει ταυτόχρονα σε 17 σημεία που θα ανακοινωθούν προσεχώς και θα περιλαμβάνει είδη κρεοπωλείου.