ΠΕΑΚΙ- Η εξυγίανση θα φέρει νέα έργα

Νέα

Tο δικό της ξεχωριστό και ιδιαίτερο αποτύπωμα άφησε με τις παρεμβάσεις της την τελευταία τετραετία η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος απολογισμός έργου της Επιτροπής Διοίκησης σε πανηγυρικό κλίμα και μάλλον όχι αδίκως καθότι κατάφερε σε λίγα χρόνια και με περιορισμένα κονδύλια την αναβάθμιση πολλών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, η οικονομική εξυγίανση του ΠΕΑΚΙ του επιτρέπει να σχεδιάζει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλήματα που σήμερα δεν καλύπτονται.

«Νιώθουμε ότι έχουμε σταθεί συνεπείς σε όσα θέσαμε ως στόχους. Πιστεύουμε, ότι έχουμε καταφέρει και επιτελούμε έργο, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και καθημερινού κόπου. Κινηθήκαμε με ευθύνη, πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον. Όταν έχεις να δώσεις λόγο στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, όταν θέλεις να προσελκύσεις τη νεολαία, δημιουργείς από το μηδέν, δίνεις χρώμα και φως και το αποτέλεσμα σε δικαιώνει με τους εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα στο ΠΕΑΚΙ, στους «Ζωσιμάδες» και στη Λιμνοπούλα, που γίνεται ξανά σημείο αναφοράς της περιοχής», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔ Βαγγέλης Παλατζίδης, που ευχαρίστησε τον ΓΓΑ κ. Συναδινό, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους εργαζόμενους του ΠΕΑΚΙ και όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια.

Ως σημαντικότερα επιτεύγματα αναφέρθηκαν τα εξής:

Αποπληρωμή συσσωρευμένων χρεών του φορέα, άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Τρία έργα στο ΠΔΕ συνολικού προϋπολογισμού €1.000.0000.

Ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Δεκάδες σοβαρές παρεμβάσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους με πάνω από 2.000.000€ να καταλήγουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Το ΠΕΑΚΙ έκανε ρεκόρ επίτευξης ιδίων εσόδων και αποτέλεσε πρότυπο για τα υπόλοιπα ΕΑΚ της χώρας.

Παράλληλα, σημειώνονται και μερικά οικονομικά στοιχεία όπως η πλήρης εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΔΕΥΑΙ 110.000 ευρώ με ίδια έσοδα, η πλήρης εξόφληση εφάπαξ αποχωρησάντων υπαλλήλων 65.000 ευρώ με ίδια έσοδα και η πλήρης εξόφληση 398.000 ευρώ ληξιπρόθεσμης οφειλής προς ΔΕΗ Α.Ε. με έκτακτη επιχορήγηση. Υπογραμμίζεται πως τα ρευστά διαθέσιμα στις 15/6/2019 ήταν 340.000 ευρώ.

 

 

Οι κυριότερες παρεμβάσεις

 

Δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά την τελευταία τετραετία με βασικότερες τις εξής: νέο ταρτάν στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ και εξοπλισμός στίβου, νέος πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Λιμνοπούλας, κερκίδες και ανακατασκευή αποδυτηρίων, σχεδόν πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου, δύο υπαίθρια γυμναστήρια, πλαστικοποιήσεις εξωτερικών γηπέδων, ηλεκτρονικοί πίνακες led σε κλειστό Λιμνοπούλας και κολυμβητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΕΑΚΙ θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του δύο μεγάλες Πανευρωπαϊκές Διοργανώσεις: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.

«Από την προσπάθεια δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Το ΠΕΑΚΙ όμως κέρδισε το στοίχημα και είναι σε θέση να αισιοδοξεί για την επόμενη διετία. Με οικονομικές δυνατότητες που πλέον επιτρέπουν σχέδια ακόμα και για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Πανηπειρωτικό και Λιμνοπούλα, για αθλήματα που σήμερα δεν καλύπτονται», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ.