ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Περισσότεροι εισακτέοι το 2019

Νέα

Κατά 3.643 περισσότεροι θα είναι οι εισακτέοι στα ελληνικά πανεπιστήμια τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά σε σχέση με αυτή που πέρασε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692 με 4.611 θέσεις να προβλέπονται για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια επηρεάστηκε από την απορρόφηση των ΤΕΙ με τις τα στοιχεία που αφορούν τις σχολές να μας δίνουν τη γενική εικόνα για τους εισακτέους της επόμενης χρονιάς.
Με δεδομένο ότι το ΤΕΙ Ηπείρου πλέον έχει συγχωνευτεί με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αρκετά τμήματα να έχουν μετονομαστεί, η σύγκριση σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων την προηγούμενη χρονιά μπορεί να γίνει μόνο στη βάση της αντιστοίχησης κάθε σχολής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, στα πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα αξίζει να αναφερθούν η αύξηση κατά 15 εισακτέους στη Σχολή Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας σε 135 από 120 που είχε το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Σημαντικά αυξημένος είναι ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (στην Πρέβεζα) σε 265 από 230, όπως και η αύξηση στο Τμήμα Λογοθεραπείας από 130 σε 145.
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών θα υποδεχθεί 150 πρωτοετείς έναντι 120 του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση του αριθμού εισακτέων στο Οικονομικό Τμήμα από 244 σε 281.
Τέλος, στο Τμήμα Φιλοσοφίας, που ανεξαρτητοποιείται από το ΦΠΨ θα εισαχθούν 250 φοιτητές, ενώ στο νεοσύστατο και αυτόνομο Τμήμα Ψυχολογίας θα εισαχθούν 100 φοιτητές. Το ΦΠΨ είχε πέρυσι 315 εισακτέους συνολικά.