ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ένα συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Νέα

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι η θεματολογία του 1ου Θερινού Σχολείου που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 1 έως 5 Ιουλίου.
Πρόκειται για το επιστέγασμα μίας τριετούς προσπάθειας του Τμήματος Νηπιαγωγών, που ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και συνεχίστηκε με την ίδρυση εργαστηρίου.
Η θεματολογία του Σχολείου σύμφωνα με την Αρτέμιδα Γιώτσα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας εκτείνεται από την εκπαίδευση και την ιατρική στο δίκαιο και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίαρχος στόχος είναι να φωτιστούν διαφορετικές πτυχές και προσεγγίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς τις πρυτανικές αρχές και προσωπικά προς τον πρύτανη Τρ. Αλμπάνη αλλά και προς την πρόεδρο του Τμήματος Νηπιαγωγών, Καθηγήτρια κα. Πλακίτση.
Οι δύο τελευταίοι αναφέρθηκαν στη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου, εκφράζοντας την ευχή, η φετινή πρώτη δοκιμή, να οδηγήσει στην καθιέρωση ενός θεσμού.
«Το θέμα είναι απόλυτα επίκαιρο και λόγω των εξελίξεων στην Ευρώπη όπου παρατηρείται μία στροφή σε εθνικιστικές συμπεριφορές, αλλά και λόγω του προσφυγικού ζητήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και η Ελλάδα και η περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.