ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ανοιχτό το ζήτημα με το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων

Νέα

Εναλλακτικές προτάσεις για την παράδοση των ανακυκλώσιμων στο Κέντρο Διαλογής στα Γιάννενα κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης με τις διαβουλεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο Οργανισμός εμμένει στον περιορισμό του ωραρίου παράδοσης των απορριμμάτων, σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς να έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα.
Το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες είναι άγνωστο όμως μέχρι χθες το μεσημέρι η κατάσταση στους μπλε κάδους στους δρόμους των Ιωαννίνων δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Σε αλλεπάλληλες συνομιλίες της δημοτικής αρχής με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση στο νέο ωράριο λειτουργίας του ΚΔΑΥ, με την επισήμανση ότι πρόκειται για μία μονομερή απόφαση, που αντίκειται και στην προγραμματική σύμβαση με το δήμο Ιωαννιτών.
Επί του παρόντος, η αποκομιδή της ανακύκλωσης θα γίνεται μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε τα απορριμματοφόρα να αδειάζουν το πρωί στο ΚΔΑΥ και παράλληλα κατατέθηκε πρόταση για την λειτουργία του Κέντρου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής.
Σε διαφορετική περίπτωση όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο ITV ο κ. Κατηρτσίδης υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις τις οποίες μπορεί να ασκήσει ο δήμος Ιωαννιτών, ενώ στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα κατατεθεί εκ νέου η πρόταση δημιουργίας ενός δημοτικού Κέντρου Διαλογής Ανακύκλωσης.
«Δε γίνεται να ακυρωθεί η προσπάθεια των τελευταίων ετών, ούτε να βάζει κάποιος σε ομηρία μία ολόκληρη πόλη. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ως δήμος Ιωαννιτών δεν έχουμε λάβει καν το σύνολο των ανταποδοτικών που έπρεπε να λάβουμε από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης. Αν επιμείνουν στην αδιάλλακτη στάση τους, τότε θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να αποκτήσουμε δημοτικό ΚΔΑΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά.