ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Οι κλινικές αναβαθμίζονται σε λειτουργία και εξοπλισμό

Νέα

Η αναβάθμιση των λειτουργιών και του εξοπλισμού των κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συνεχίζεται με την ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών. Έτσι, η ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου Ενδοσκοπικού Μικροσκοπίου με το συνοδό εξοπλισμό του για τις ανάγκες της Πνευμονολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ μέσω του Υπουργείου Υγείας, θέτει τις βάσεις για την ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η κλινική.
Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες για την προμήθεια ενός Χειρουργικού Μικροσκοπίου και ενός Ψηφιακού Ενδοσκοπικού Συστήματος FULLHD για τις ανάγκες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής (ΩΡΛ) συνολικού προϋπολογισμού 87.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΠΓΝΙ. Η ενίσχυση του προσωπικού της ΩΡΛ με έναν νέο Καθηγητή, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του εξοπλισμού της, ανοίγουν νέα ιατρικά πεδία παροχής υπηρεσιών στα οποία η περιοχή μας παρουσίαζε σημαντικό έλλειμμα. Με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού ανοίγει ο δρόμος στο ΠΓΝΙ για τη χειρουργική αντιμετώπιση τόσο των όγκων ρινός, παραρρινίων, οξείων και χρόνιων ρινοκολπίτιδων, αφαίρεση ξένων σωμάτων οισοφάγου και βρόγχων με ασφάλεια, όσο και στην αντιμετώπιση του καρκίνου λάρυγγα, υποφάρυγγα και στοματοφάρυγγα με χρήση δέσμης LASERCO2.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ζητά την κατανόηση των επισκεπτών για τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες μέρες στις ενδονοσοκομειακές μετακινήσεις τους καθώς ξεκινά η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των ανελκυστήρων του νοσοκομείου, ένα έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τέλος, η έκτακτη επιχορήγηση που εγκρίθηκε πρόσφατα για το ΠΓΝΙ, τόσο για τα φάρμακα όσο και για τις λοιπές δαπάνες, διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή παροχή των υπηρεσιών του για το επόμενο διάστημα. «Πιστεύουμε ότι ο καλός συντονισμός Διοίκησης, Υπηρεσιών και Προσωπικού του ΠΓΝΙ και η τεκμηριωμένη διεκδίκηση ώριμων και αναγκαίων αιτημάτων θα συνεχίσουν να τυγχάνουν της ευαισθησίας όλων όσων έχουν την αρμοδιότητα να τα ικανοποιήσουν για το καλό των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο. Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί όλους όσους συντονίζουν το βηματισμό τους στην κατεύθυνση αυτή», σημειώνεται.