ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Μπήκαν… μπουλντόζες στο παλιό Χατζηκώστα

Νέα

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή η κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο στο παλιό «Χατζηκώστα» με σκοπό την θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο.
Η κατεδάφιση γίνεται πράξη μετά από μεγάλη καθυστέρηση η οποία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, οφείλεται στην πολιτική βούληση της σημερινής δημοτικής αρχής να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς όλες τις διαδικασίες ώστε να δοθεί οριστική λύση στη στέγαση των μικρών μαθητών.
Η άδεια για την κατεδάφιση εκδόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου πριν και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες, αν και εκκρεμούν ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σημειώνεται πως για να ξεκινήσει η κατεδάφιση χρειάστηκε η εντολή του δημάρχου και η σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης της υπηρεσίας και τα επόμενα βήματα είναι να κατασκευαστούν υποδομές από την αρχή και φυσικά να εκδοθεί η άδεια ανέγερσης και έπειτα η άδεια λειτουργίας του νηπιαγωγείου.
Οι εργασίες κατεδάφισης γίνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ εκφράζοντας σχετικές ευχαριστίες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή εμφανίζεται συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εμπλεκόμενους και κυρίως απέναντι στους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς.
«Είχαμε την συνδρομή της Περιφέρειας και θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου καθώς η παρέμβαση για την κατεδάφιση ήταν άμεση. Θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε ότι δεσμευτήκαμε. Ότι δηλαδή η λύση φιλοξενίας του νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο θα είναι προσωρινή» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
«Θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, με τόλμη και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί η καταλληλότητα των προκατασκευασμένων κτιρίων που διαθέτει η Περιφέρεια και να εκδοθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται.
«Είναι σημαντικό ότι το πρώτο βήμα έγινε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, πάντα θα υπάρχει κι ένα ακαθόριστο πολιτικό κόστος. Όμως είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολλών», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Στόχος της δημοτικής αρχής όπως έχει παρουσιαστεί από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα να αποπερατωθούν τους επόμενους μήνες και τον Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των νηπίων στους νέους χώρους.