ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – Στο «Μέλλον της Δημοκρατίας» εξετάστηκαν οι υποψήφιοι

Νέα

Πρεμιέρα έκαναν χθες Παρασκευή οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ξεκινώντας, όπως συνηθίζεται, με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
Στους υποψήφιους δόθηκε απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio «Το μέλλον της δημοκρατίας». Μεταξύ άλλων οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους για την δημοκρατία και τον ρόλο των πολιτών, αλλά και τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα της πόλης των Ιωαννίνων, στο 2ο Λύκειο η πλειονότητα των υποψηφίων αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την επίδοσή της.
Σχεδόν όλοι τόνισαν ότι περίμεναν και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πολιτική συγκυρία και την επικαιρότητα, ένα αντίστοιχο θέμα και γι’ αυτό υπήρχε και η ανάλογη προετοιμασία και από το σχολείο αλλά και από τα φροντιστήρια.
Το άγχος εξακολουθεί βέβαια να παίζει καθοριστικό ρόλο για αρκετούς υποψηφίους, όμως η διαχείρισή του σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας.
Στα Γιάννενα όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφερειακή και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στα αρχαία ελληνικά και τα μαθηματικά.

Ευχές από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Καλή επιτυχία εύχεται στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Μια πρώτη μάχη για την αλλαγή βαθμίδας γνώσεων δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες Ελληνόπουλα συμπεριλαμβανομένων και των Ηπειρωτόπουλων. Ο μόχθος μαθητών, δασκάλων, γονιών δοκιμάζεται και σε αυτές τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Και σε αυτές τις στιγμές τα εφόδια πρέπει να είναι οι γνώσεις και η αισιοδοξία. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά να αλλάξουν επίπεδο σπουδών χωρίς όμως να είναι η τελευταία. Ας έχουν στο νου τους οι νέοι ότι το μεγαλύτερό τους εφόδιο είναι η νιότης της και με αυτή θα κατακτήσουν το μέλλον τους. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης εύχονται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που διαγωνίζονται».