ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – Νέος σχεδιασμός χωρίς τον Σάκη Βλέτσα

Νέα

Ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η διαδικασία έγκρισης του καταστατικού των Οριζόντων Ηπείρου που αποτελούν πλέον την πρώτη Περιφερειακή παράταξη στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, που κατοχυρώνει και επισήμως χαρακτηριστικά πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας, με δηλωμένους σκοπούς και στόχο την εκλογή οργάνων.

Με βάση το καταστατικό από την 1η Οκτωβρίου του 2019 θα αρχίσει η εγγραφή μελών και οι διαδικασίες που προβλέπονται έτσι ώστε τον Ιούνιο του 2020 να διεξαχθεί το πρώτο συνέδριό για την εκλογή των οργάνων διοίκησης.

Στο ενδιαφέρον την υπόθεσης είναι πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Βλέτσας δεν θα μετέχει στον μελλοντικό σχεδιασμό.

Ο εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Ριζόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών δήλωσε:

«Με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες θέλουμε να αποδείξουμε ότι με αυτό το συλλογικό μοντέλο λειτουργίας μπορεί να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα η οποία θα αποτελέσει το πρότυπο για όλη τη χώρα.

Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα αλλά και τη διασπορά να πυκνώσουν τις τάξεις μας και να εκδηλώσουν έτσι και έμπρακτα το εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον τους για την πορεία των Οριζόντων και την παρουσία τους στα κοινά της Ηπείρου».

Τέλος, σχετικά με πρόσωπα των Οριζόντων Ηπείρου ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο Σπύρος Υφαντής, πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ιωαννίνων και διευκρίνισε ότι ο Θόδωρος Δασούλας, εκ των ιδρυτικών μελών της παράταξης, για προσωπικούς λόγους δεν θα κατέχει τη θέση αυτή.

Για τη συμμετοχή του κ. Σάκη Βλέτσα στην μετεξέλιξη της παράταξης δήλωσε ότι «ενημερώθηκε εγκαίρως ότι δεν θα μετέχει στον μελλοντικό μας σχεδιασμό».

Μετά την έγκριση του καταστατικού των Οριζόντων Ηπείρου από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε και η εγγραφή των Οριζόντων Ηπείρου ως Πολιτική Παράταξη από το ΔΟΥ Ιωαννίνων.

 

Η απάντηση του Σ. Βλέτσα

Από την πλευρά του ο Σάκης Βλέτσας απάντησε μέσω ανακοίνωσης πως παραμένει μέλος της παράταξης και πως το νέο σωματείο διαφέρει από την παράταξη.

«Δεν είμαι μέλος, ούτε υπέγραψα το καταστατικό του μετεκλογικά νεοϊδρυθέντος σωματείου με το όνομα “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ” ώστε να μετέχω στον μελλοντικό του σχεδιασμό.

Το Σωματείο αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την επίσημη παράταξη που μετείχε στις εκλογές. Του εύχομαι ευόδωση των σκοπών του.

Απεναντίας ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μέλος και να μετέχω κανονικά στην Περιφερειακή Παράταξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – Περήφανοι Ξανά!», της οποίας είμαι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος», σημειώνει.