Ομαλή η επανέναρξη της δευτεροβάθμιας

Νέα

Χωρίς προβλήματα και με ελάχιστες απουσίες η επιστροφή των μαθητών στην Ήπειρο

Πίσω στις τάξεις τους επέστρεψαν και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας από το πρωί της Δευτέρας, με εξαίρεση μόνο τους μαθητές Λυκείου στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίοι συνεχίζουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.
Χωρίς προβλήματα και με ελάχιστες απουσίες επέστρεψαν στις αίθουσες μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Ήπειρο, ενώ, όπως σημείωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης, στην Ήπειρο από τις αρχές Ιανουάριου και την επαναλειτουργία των μαθητών των Δημοτικών μέχρι και τη Δευτέρα, ήταν ελάχιστα τα προβλήματα με μόλις τρία τμήματα να έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, λόγω κρουσμάτων, η οποία αναστολή όμως ολοκληρώθηκε και το σύνολο των μαθητών έχει επιστρέψει στις τάξεις.

Αναφορικά με τη δυνατότητα ή τον σχεδιασμό που υπάρχει για να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς ή και μαθητές σε συνεργασία με τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ο κ. Καμπουράκης ανέφερε, ότι τουλάχιστον για τους εκπαιδευτικούς βρίσκεται σε ισχύ η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας edu.testing, στην οποία μπορούν να δηλώνουν την αίτησή τους για να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ, ωστόσο σε κάποιες περιοχές, όπως στη Θεσπρωτία υπήρξε ήδη συμφωνία, ώστε να γίνουν εκατοντάδες τεστ σε συνεργασία της περιφέρειας Ηπείρου με τις ΚΟΜΥ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τυχόν ελλείψεις ή κενά υπήρξαν ή διαπιστώθηκαν στην πορεία λόγω της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Καμπουράκης εξήγησε ότι η Οδηγία του υπ. Παιδείας είναι σαφής και αναφέρει, ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Γιάννενα: Αρνητικά τα τεστ στις σχολικές καθαρίστριες

Εν όψει της επανέναρξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια οργανώθηκε δειγματοληψία για τις σχολικές καθαρίστριες.
Τα rapid test έγιναν από Κινητή Μονάδα μετά από τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ.
Τα αποτελέσματα σε όλα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν αρνητικά.

Δράσεις για ασφαλή επιστροφή στην Άρτα

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αρταίων ανέλαβε να προετοιμάσει τις σχολικές μονάδες ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών.
Σημειώνεται πως, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας.
Έτσι ο Δήμος Αρταίων, όπως κάνει σε επαναληπτική βάση από την αρχή της υγειονομικής κρίσης:
-Προχώρησε εκ νέου σε καθαρισμό των σχολικών κτηρίων και των αύλειων χώρων

-Δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εξεταστούν προληπτικά για covid με δωρεάν τεστ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
-Λαμβάνει πρόσθετα μέτρα πρόληψης, κυρίως για την αποφυγή του συγχρωτισμού παιδιών και γονέων
-Προμηθεύει όλες τις σχολικές μονάδες και το προσωπικό καθαριότητας με μάσκες, γάντια και όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό
-Αυξάνει το ωράριο εργασίας των σχολικών καθαριστριών έτσι ώστε να υπάρχουν καθαρίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Επιπλέον την περασμένη παρασκευή όλες οι καθαρίστριες υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο για τον κορωναϊό με «Rapid test» στην είσοδο του Δημαρχείου.