Ολοκληρώνονται οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων

Νέα

Ολοκληρώνονται οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Σπύρο Κωνσταντόπουλο πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι οι σταθμοί κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα όσοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Πιο συγκεκριμένα οι σταθμοί που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι σταθμοί στη Ζίτσα και το Μέτσοβο. Ο ΣΜΑ Ιωαννίνων θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμος και αυτός του Πωγωνίου.
Η ολοκλήρωση και λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης του Νομού Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Ηπείρου είναι αναγκαία για την λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλά με πρώτο τη μείωση κόστους και τελών που θα μετακυλήσει στους πολίτες.
Η κατασκευή του κάθε σταθμού κυμαίνεται περίπου στις 700,000 € ενώ σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο αμέσως μετά το τέλος των εκλογών για την ανάδειξη των δημάρχων θα συγκληθεί το σώμα προκειμένου να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα διαδικαστικά ζητήματα.
Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ξεκαθάρισε ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για τους πολίτες και θα αποτυπωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς με την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης θα περιοριστεί σημαντικά το κόστος στον πολίτη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ