Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Νέα

Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις που και φέτος θα διεξαχθούν με ιδιαίτερες συνθήκες.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κώστας Καμπουράκης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων που και φέτος θα ξεκινήσουν με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν όπως πάντα με το μάθημα της νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στις 22 του Ιουνίου.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο και αναμένεται να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών που θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας» είπε ο κ. Καμπουράκης τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή καθώς φέτος αλλάζουν αρκετά πράγματα που αφορούν τις πανελλαδικές.

Να υπενθυμίσουμε ότι από φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν και δεύτερο Μηχανογραφικό, για την εισαγωγή τους στα δημόσια ΙΕΚ. Αυτή η δυνατότητα δεν τους δίνει κάποια επιπλέον ευκαιρία, γιατί έτσι και αλλιώς η εισαγωγή τους στα ΙΕΚ γινόταν και γίνεται με το απολυτήριο Λυκείου.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ