ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ανοίγει τις πόρτες του το Πολυδύναμο στο Χατζηκώστα

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ξεκινάει η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Κρίσεων Χρηστών ναρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με την δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κ. Ευάγγελου Καρβούνη.
Το Πολυδύναμο είναι έτοιμο και εξοπλισμένο ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους και εκπαιδεύονται οι 24 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν για την στελέχωση του δεύτερου κέντρου detox.
Παράλληλα, έτοιμο είναι και το συμβουλευτικό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Ν. Ζέρβα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διασύνδεση με τους ενδιαφερόμενους ασθενείς.
Ο κ. Ευάγγελος Καρβούνης φανερά ικανοποιημένος μίλησε για ένα στόχο που επιτέλους παίρνει «σάρκα και οστά» διαψεύδοντας όσους μιλούσαν, όπως χαρακτηριστικά είπε, για «προεκλογικά πυροτεχνήματα».
Η ολοκλήρωση και κυρίως η λειτουργία του Κέντρου αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης που πάλεψε και κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία και να δώσει τέλος σε μια κατάσταση που χρόνιζε με ένα κτήριο παρατημένο και σε αχρηστία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προηγούμενο υπουργό κ. Ξανθό γιατί συνέβαλε καθοριστικά», είπε ο κ. Καρβούνης μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι «δόθηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες στο κτήριο και να εξοπλιστεί παράλληλα».
Το Πολυδύναμο Κέντρο είναι στην ουσία η δεύτερη μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης (detox), σε όλη τη χώρα και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής που είναι μεγάλες.
Η λειτουργία της δομής ήταν προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας αλλά και για τους φορείς. Η υπογραφή της τριμερής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΣΥ, του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ άνοιξε το δρόμο για όλα τα περαιτέρω στάδια που ολοκληρώθηκαν.

Τα εγκαίνια θα προγραμματιστούν από το Υπουργείο

Ο κ. Καρβούνης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έρθει και να δει το Κέντρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της επίσκεψης που θα κάνει την Τρίτη στην περιοχή.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου υπογράμμισε ότι «τα επίσημα εγκαίνια θα οριστούν από το Υπουργείο Υγείας» ενώ επανέλαβε ότι είναι τόσο σημαντικό έργο σημειώνοντας ότι έχουν απευθύνει ανάλογο αίτημα.

Ανάγκη χρηματοδότησης

Δοθείσης της ευκαιρίας αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα επιπλέον ενίσχυσης με προσωπικό αλλά και χρηματοδότησης του Κέντρου. Όπως είπε, το Πολυδύναμο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Νοσοκομείου αλλά θα ζητήσουν να ενισχυθούν και με εργαζόμενους και με πόρους «Αρχικά, θα το κάνουμε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου αλλά θα θέσουμε το αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση».