ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Βγαίνουν από την απομόνωση τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου

Νέα
  • Ανακατασκευή του οδικού δικτύου, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας, προς αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών τους, γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου με την πλήρη ανακατασκευή του οδικού δικτύου, προκειμένου να αρθεί η ουσιαστική συγκοινωνιακή απομόνωσή της.

Συγκεκριμένα με απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή, με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ) για την εκτεταμένη βελτίωση της επαρχιακής οδού προς τον Αμάραντο, με προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα αναδείχτηκε ανάδοχος και για ένα ακόμη τμήμα της συγκεκριμένης οδού, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

«Μέρα με την ημέρα κάνουμε πράξη το σχεδιασμό μας για ανάδειξη και συνολική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες υπάρχουν ιαματικά λουτρά, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα. Πρόκειται για έναν πλούτο, που θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από το χέρι μας, προκειμένου να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη ιαματικών λουτρών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Επίσης στη συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ) και για το έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα 4η Επαρχιακή οδός – Αχερουσία – Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου-Νεράιδας και ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση με την Τ.Κ. Εκκλησιές» Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

Εκτός αυτών η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

– «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ. Κόνιτσας Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 496.200 ευρώ.

– «Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

– «Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη» (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

– «Διαγραμμίσεις -Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

Τέλος συγκροτήθηκαν οι επιτροπές διαγωνισμών για τα έργα της Π.Ε. Άρτας:

– «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

– «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

– Άρτας «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 129.000 ευρώ.

– «Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ .