Οι απινιδωτές σώζουν ζωές

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή για την διακοπή της επικίνδυνης αρρυθμίας της καρδιάς. Χρησιμοποιείται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης.

Απινιδωτές απλής χρήσης βρίσκονται εγκαταστημένοι  σε δημόσια κτίρια αλλά και σε διάφορες υπηρεσίες μετά από την σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου και συνεχίζεται από την αρμόδια περιφερειακή σύμβουλο για τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κα. Γιούλα Μητροκώστα.

Μιλώντας στο Itv αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν θέλοντας να τοποθετήσουν αυτά τα μηχανήματα που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.  «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα τοποθέτησης φορητών καρδιακών απινιδωτών στην Ήπειρο. Τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες, αθλητικά κέντρα, σε διάφορες δομές, Ιερούς Ναούς κλπ.
Πάντα με την καθοδήγηση και την έγκριση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση. Είμαστε δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ευπαθείς και μη, και αρωγοί σε θέματα που προκύπτουν και προάγουν το κοινωνικό όφελος» είπε για να συνεχίσει λέγοντας « Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στα θέματα Υγείας και στο θέμα της ενημέρωσης και της πρόληψης. Παράλληλα με την εκπαίδευση, σε θέματα πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτών ,από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους φορείς».

Πριν λίγα 24ωρα παραδόθηκαν από την Περιφέρεια απινιδωτές στο 2ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων στον Υπ/ντη κ.Τζουμα και από την πλευρά τους ευχαριστώντας παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα για τον κ. Περιφερειάρχη. Παράλληλα, δόθηκε απινιδωτής  στην ΕΜΑΚ Ιωαννίνων στον Διοικητή – Επιπυραγο κ. Βαγγέλη Μπαλατσό, για τον χώρο της υπηρεσίας τους και όχι μόνο, και στην 8η ΜΤΞ Ηπειρου στον Διοικητή Ταξίαρχο κ. Μπολομυτη για την τοποθέτηση τους σε ακριτικά φυλάκια. «Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει δυνατά, και θα είναι δίπλα, σε όλους, φορείς, υπηρεσίες και πολίτες της Ηπείρου αρωγός» κατέληξε η κα. Μητροκώστα.