Οδεύει προς δημοπράτηση η Ποδηλατική Ιόνια Διαδρομή

Νέα

4,6 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει ο κατάλογος με έργα υποδομών που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

4,6 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει ο κατάλογος με έργα υποδομών που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Το πιο μεγάλο έργο σε προϋπολογισμό, είναι το έργο κατασκευής της κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), για το οποίο εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 3.661.904,95 ευρώ. Συνάρτηση του συγκεκριμένου έργου είναι και η δημοπράτηση του έργου «Λύσεις καινοτομίας κύριας διαδρομής ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)» με προϋπολογισμό 266.476 ευρώ.
Εκτός αυτών, αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την ασφαλτόστρωση – διαγράμμιση τμήματος της 2ης και 4ης επαρχιακής οδού. καθώς και της εθνικής οδού 19 Αρχαγγέλου – Νεράιδας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση της αποκατάστασης βατότητας οδού περιοχής Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας (99.200 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας προς παραγωγικές μονάδες περιοχής Κερασώνα Πρέβεζας (148.800 ευρώ), καθώς και της τεχνικής υποστήριξης κατά τη φάση εκπόνησης μελετών (αρχιτεκτονικά, στατικά και Η/Μ) και των τευχών δημοπράτησης για το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας (74.400 ευρώ). Η μελέτη, όπως είπε ο περιφερειάρχης, αφορά τα κτίρια Διοίκησης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του Κάστρου θα απαιτηθεί νέα μελέτη, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΚΑΣ.

Αντλιοστάσιο Βίγλας

Σειρά παίρνει ακόμη ένα έργο βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στην Π.Ε. Άρτας, καθώς ορίστηκε ανάδοχος από την Οικονομική Επιτροπή, για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ, τον Κωνσταντίνο Τσιρώνη.

Οδικό δίκτυο

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την δημοπράτηση για την βελτίωση της Ε.Ο. (248.000 ευρώ), της αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου προς Συρράκο (250.000 ευρώ), της άμεσης αντιμετώπισης κατολίσθησης εντός του οικισμού Λάβδανης επί του επαρχιακού δικτύου (120.000 ευρώ) και της αποκατάστασης κατολίσθησης και προστασίας οικίας στην Τ.Κ. Μαυρονόρος Πωγωνίου (74.400 ευρώ).

Πολιτιστικά έργα

Από φάσεις έλαβε, τέλος, η Οικονομική Επιτροπή για τρία έργα συντήρησης – αποκατάστασης ιερών ναών, προχωρώντας στην ανάδειξη των αναδόχων σε δύο εξ αυτών.
Για την αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας (Εικονίσματα) Μεγάλου Γαρδικίου (80.000 ευρώ με ΦΠΑ) ανάδοχος αναδείχθηκε η Γ. Ζιώγος και ΣΙΑ Ο.Ε. και για την επισκευή στέγης Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πηγής Κόνιτσας (40.000 ευρώ με ΦΠΑ) ο Γ. Ντάφλης.
Εγκρίθηκε, επίσης, η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χουλιαράδων» (110.000 ευρώ).