olimpiaki-omada_touristiki-provoli

«Όχημα» τουριστικής προβολής η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας

Νέα

Ένα νέο κεφάλαιο για τον τουρισμό της Ηπείρου, ανοίγει με την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας να επιλέξει την Ήπειρο για την έναρξη της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας τον προσεχή Μάιο.

Στην Ήπειρο για οργανωτικά ζητήματα της προετοιμασίας βρίσκεται ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας Peter Reinebο, ο οποίος συνοδευόμενος από την Νina Hornewall εμπορική διευθύντρια της ταξιδιωτικής Εταιρίας «ΑPOLLO» -η οποία και έχει αναλάβει την οργάνωση της φιλοξενίας της Σουηδικής αποστολής- επισκέφτηκε χθες Τετάρτη τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον ενημέρωσαν για το σχεδιασμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει και ορεινές περιοχές και ζήτησαν τη συνδρομή του σε επιμέρους ζητήματα, ώστε μέσω της φιλοξενίας της Σουηδικής Ολυμπιακής Ομάδας να προβληθεί και να αναδειχθεί η Ήπειρος και ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.

Η αποστολή της Σουηδίας για την έναρξη της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελείται από 120 αθλητές σε έντεκα ολυμπιακά αγωνίσματα, καθώς επίσης και 160 προπονητές, συνοδούς και μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής. Όλοι αυτοί θα διαμείνουν για διάστημα μίας εβδομάδας στα Σύβοτα, διάστημα το οποίο χαρακτηρίζεται ως περίοδος προσαρμογής στα δεδομένα και τις συνθήκες της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ωστόσο, η συμφωνία και η διάθεση των Σουηδών είναι όπως ανέφερε ο κ. Ρέινεμπο, αντίστοιχος αριθμός αθλητών και συνοδών, να έρθει στην περιοχή και τον Οκτώβριο, επιλέγοντας όμως έναν ορεινό προορισμό.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καχριμάνης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής του μετέφερε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί και περιοχές του ορεινού όγκου της Ηπείρου και χθες επρόκειτο να μεταβεί σε ένα τμήμα του Ζαγορίου. Μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή που ήλθε να μας δει από κοντά. Στα παραθαλάσσια έβαλε Άριστα, να δούμε τι θα πει με τα ορεινά. Τον ενημέρωσα για τα μονοπάτια του Epirus Trail από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα και το απίθανο περιβάλλον.

Σιγά- σιγά η Apollo που μέχρι σήμερα δούλευε κυρίως με τη θάλασσα, θα ασχοληθεί με όλη την περιοχή της Ηπείρου. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Apollo, που εκτός από τη φετινή που ήταν έκτακτης ανάγκης περίοδος, έφερνε την εβδομάδα 7-8 πτήσεις στην περιοχή μας. Θα περάσουν τα δύσκολα, θα έρθουν τα εύκολα και πιστεύω ότι θα έχουμε πάρα πολύ περισσότερο κόσμο».

Εξαιρετικές οι προοπτικές της Ηπείρου

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σουηδίας Peter Reinebο δήλωσε ότι είναι παρά πολύ ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία, προσθέτοντας ότι βρήκαν ένα ιδανικό μέρος- στα Σύβοτα- για την προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας. «Νομίζω ότι εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να γίνουμε μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Σκανδιναβίας για να διαφημίσουμε την περιοχή και μετά το καμπ του προσεχούς Μαΐου.

Νιώθουμε ότι η περιοχή θέλει να υποστηρίξει αυτό που θέλουμε εμείς».
Συνεχίζοντας τόνισε ότι έχουν δει τις καταπληκτικές παραλίες της Ηπείρου και θέλουν να γνωρίζουν και ένα κομμάτι από τα ορεινά. «Η ξεκάθαρη τάση που βλέπουμε – συνέχισε – είναι ότι ο κόσμος θέλει πια να ζήσει, να κάνει δραστηριότητες, να κάνει αθλητισμό και εσείς έχετε μια περιουσία εδώ που ταιριάζει με το καινούργιο Life style.

Και αυτό θα το επεξεργαστούμε μαζί».
Καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη της συμφωνίας και την απαρχή αυτής της νέας συνεργασίας ήταν η παρουσία της εμπορικής διευθύντριας της Apollo, του τουριστικού οργανισμού που την τελευταία πενταετία έχει φέρει χιλιάδες επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες στην Ήπειρο. Η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας Νίνα Χόρνγουολ στάθηκε στις πολλαπλές επιλογές που έχει ο επισκέπτης να συνδυάσει στην Ήπειρο τα παράλια με τον τουρισμό στους ορεινούς προορισμούς.

«Και τώρα έρχεται η επιπλέον δυνατότητα μέσω του αθλητικού τουρισμού με αυτό τα στίγμα που δίνει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Σουηδίας να είναι πολύ δυνατό, γιατί η εικόνα και η είδηση ότι η αποστολή βρίσκεται στην Ήπειρο και στα Σύβοτα, θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή», σημείωσε.