Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ – Ζητούν άμεσα μέτρα για το δημογραφικό

Νέα

Σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη του μεγάλου ζητήματος του δημογραφικού κάνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων.
Το Σάββατο θα διοργανώσει μια εξόρμηση καθαριότητας στην παραλίμνια περιοχή, που θα συνδυαστεί με κρουαζιέρα στη λίμνη. Η εξόρμηση θα γίνει από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η κεντρική εκδήλωση στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει χαιρετισμούς, ύμνους από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών, μουσικό περίπατο με τη μεικτή χορωδία ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων, βράβευση των πρώτων αιμοδοτών και κλήρωση δώρων.
Στο μεταξύ με αφορμή τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται στη χώρα εξαιτίας της έλλειψης συντονισμένης δημογραφικής πολιτικής. Παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα και βλέπουν τα στοιχεία, στην ουσία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα και η χώρα «αργοπεθαίνει»
«Κατά καιρούς πάρθηκαν αποσπασματικά βέβαια, κάποια μέτρα τα οποία έφεραν ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα. Στα χρόνια όμως της κρίσης και των μνημονίων οι κυβερνώντες δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Πήραν μπουλντόζες και γκρέμισαν τα πάντα. Κάθε μέτρο δημογραφικής πολιτικής, κάθε μέτρο πληθυσμιακής ανάκαμψης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλωμένος ζητώντας και από τον δήμο να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση ενίσχυσης της πολυτεκνίας.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αιβατίδης αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου και είπε ότι σαν δήμος είναι κοντά στις πολύτεκνες οικογένειες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ