ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – Σε ικανοποιητικό ποσοστό οι δηλώσεις

Νέα

Σε ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό αναμένεται να φτάσουν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας ιδιωτών και φορέων του δημοσίου στην Π.Ε Ιωαννίνων. Το ποσοστό αυτό, αν και η προθεσμία έχει εκπνεύσει στις 31 Οκτωβρίου, εκτιμάται πως θα φτάσει στο 75% με τις δηλώσεις ιδιοκτησίας όσων πήραν εμπρόθεσμο αριθμό πρωτοκόλλου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ITV ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας για το Κτηματολόγιο στα Γιάννενα Κων. Τσαβδάρογλου έχουν ήδη παραληφθεί δηλώσεις ιδιοκτησίας σε ποσοστό 48% επί του συνόλου των ιδιοκτησιών ενώ ένα ποσοστό 27% που έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου πρόκειται να καταθέσει τις δηλώσεις το επόμενο διάστημα.
«Συνολικά φτάνουμε σε ένα ποσοστό 75% που είναι απόλυτα ικανοποιητικό και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η συνεχής ενημέρωση των πολιτών, που έστω με δυσκολία και καθυστερήσεις, αντιλήφθηκαν τη σημασία που έχει να καταθέσουν τις δηλώσεις ιδιοκτησίας», σημείωσε ο κ. Τσαβδάρογλου.
Αναφορικά με το υπόλοιπο 25% οι υπηρεσίες εκτιμούν ότι πρόκειται για πολίτες που δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έγγραφα, πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό, αλλά και ένα μικρό ποσοστό πολιτών που δεν ενδιαφέρονται.
Σχολιάζοντας την σχετική ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη πως είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία επιβολής των προστίμων σε όσους δεν έχουν καταθέσει δηλώσεις ιδιοκτησίας ο κ. Τσαβδάρογλου τόνισε πως με τον τρόπο αυτό θα αποδείξει και η πολιτεία ότι εκτιμά τη συμπεριφορά και την ανταπόκριση των πολιτών που παρά τις δυσκολίες προσπαθούν να είναι συνεπείς.