kaxrimanis_vaftisi

Ο περιφερειάρχης απάντησε για τη βάφτιση… «Τηρήθηκαν τα μέτρα» είπε

Νέα

Σε εγρήγορση οι τοπικοί φορείς καθώς όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.
Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται και η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς πολλοί πιστεύουν και το συζητούν ότι τα Γιάννενα θα ακολουθήσουν την Κοζάνη και θα πάνε σε τοπικό lock down.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στο περιθώριο της συνάντησης με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ι. Καρβέλη ο οποίος επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, απάντησε σε όλα όσα ακούγονται για την βάφτιση που έγινε προ ημερών και παρέστη και ο ίδιος. Η βάφτιση έγινε στο κέντρο της πόλης και αμέσως μετά την αναγνώριση θετικού κρούσματος πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων ενώ αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης εντός και εκτός πόλης.

Ο Αλέκος Καχριμάνης μέρες μετά, απαντά σε όσα ακούστηκαν, γράφτηκαν με μεταδόθηκαν και από πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.
Ο περιφερειάρχης μίλησε για « ψέματα που ειπώθηκαν» εξαιτίας της κοινωνικής εκδήλωσης «Είναι ντροπή κάποιοι να λένε ότι θέλουν. Κάποιους ενοχλώ. Η βάφτιση είχε όλα τα μέτρα. Υπήρχαν άτομα που είδαν ό,τι όλα έγιναν με τάξη. Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η δική μου συμπεριφορά είναι άψογη και με όλους τους κανόνες να έχουν τηρηθεί», είπε.

Βάζει στο κάδρο… πορείες, απεργίες και καταλήψεις

Ο κ. Καχριμάνης παράλληλα επέστρεψε τις όποιες κατηγορίες δέχτηκε λέγοντας ότι κανείς δεν μιλάει για τις απεργίες ή τις καταλήψεις «όλα αυτά δημιούργησαν θέμα και δεν λέει κανείς τίποτα. Επιτέλους κάποιος πρέπει να τα πει όλα αυτά! Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Θα έρθει ο καιρός που θα κάνει ο καθένας ό, τι θέλει» υποστήριξε ο περιφερειάρχης.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των δομών τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε περίπτωση αύξησης των εισαγωγών ασθενών.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλης, ευχαρίστησε για τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηπείρου.
Ο κ. Καρβέλης έκανε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές δείχνοντας έτσι την ανησυχία που υπάρχει για την περιοχή μας.
Λίγο μετά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ συνοδευόμενος από την βουλευτή ΝΔ Μαρία Κεφάλα και διοικητικά στελέχη κατέβηκε στον χώρο όπου διενεργούνταν τα rapid test.
Για ένα τριήμερο δεκάδες πολίτες έκαναν rapid test στους ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφέρειας.

Το θέμα των τεστ απασχόλησε και την οικονομική επιτροπή όπου ο περιφερειάρχης ανέλυσε την κατάσταση και είπε ότι είναι αυξημένα τα μέτρα ελέγχου όσων εισέρχονται στο Διοικητήριο.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό υπάλληλοι της Κτηνιατρικής, οι οποίοι είχαν έλθει σε επαφή με εργαζόμενη που είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η οποία επίσης είχε τεθεί σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στο στενό της συγγενικό περιβάλλον.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ