Πρωινά Νέα
No Result
View All Result
Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
Επικοινωνία
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
No Result
View All Result
Πρωινά Νέα
No Result
View All Result
Home Νέα

Ο κορωναϊός απειλεί τον τουρισμό

6 έτη ago
Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτά
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ-  Τον Σεπτέμβριο λήγει η παράταση

Συνέπειες σε όλο τον οικονομικό κύκλο προκαλεί, όπως ήταν και αναμενόμενο η αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωναϊό. Οι πολίτες αποφεύγουν το συνωστισμό, ενώ τα ταξίδια ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.
Η απόφαση αναστολής των συνεδρίων αλλά και των σχολικών εκδρομών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη στα πλαίσια της προστασίας και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται.
Για το θέμα ανακοίνωση έκανε ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις καλώντας την κυβέρνηση να βοηθήσει ενισχύοντας τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις μας υφίστανται σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του κοροναϊού, και των μέτρων που έχουν παρθεί για την ανάσχεση της επιδημίας.
Ήδη, ο Ευρωπαϊκός τουρισμός μετρά για τον μήνα Ιανουάριο, την απώλεια δύο εκατομμύριων διανυκτερεύσεων και ζημία που ανέρχεται στο ένα δις ευρώ.
Να ξεκαθαρίσουμε, ότι στην περιοχή μας, αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και οι ακυρώσεις των εταιριών και των μεμονωμένων πελατών κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείο υγείας, ακυρώνονται για τις επόμενες 2 εβδομάδες οι σχολικές εκδρομές.
Επιπροσθέτως, αναστέλλονται τα συνέδρια και πλήθος άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους χώρους μας, με ότι αυτό συνεπάγεται» είπε ο κ. Σιούτης.
Τα μέτρα στήριξης που ζητούν είναι:
«Ζητούμε από τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μας προτείνοντας τα εξής:
-Την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, συγκρίνοντας τους αντίστοιχους μήνες της περασμένης χρονιάς.
Ειδικά, στην περίπτωση που η πτώση αυτή δεν καλυφθεί μέχρι τη λήξη του έτους, να παρθούν και επιπρόσθετα μέτρα.
-Την παράταση των σχολικών εκδρομών για το τρέχον έτος, ώστε να πραγματοποιούνται και τον μήνα Μάιο.
-Να επιτρέψουν την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών και κατά τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας (με άφιξη Κυριακή ή Δευτέρα και με αναχώρηση Τετάρτη ή Πέμπτη).
-Να δοθούν κίνητρα στη μέση Ελληνική οικογένεια, σε σωματεία και συλλόγους να επισκεφθούν περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδα, δημιουργώντας ειδικά εκπτωτικά τουριστικά πακέτα, αυξάνοντας έτσι τις πληρότητες και τα έσοδα των επιχειρήσεών μας.
«Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες των υπουργείων για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις του τουρισμού ανά την επικράτεια, ώστε να προστατευθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο και παράλληλα να στηριχθούν πληθώρα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ως προμηθευτές.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων έχει αποστείλει σε όλα του τα μέλη τις οδηγίες που αφορούν στα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό.
Το σύνθημα που θα πρέπει να επικρατήσει είναι το «Ναι» στην πρόληψη και «Όχι» στον πανικό» κατέληξε ο κ. Σιούτης.

Σχετικά άρθρα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να την κάνεις

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ -Χωρίς απουσίες λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού

Να διατηρηθεί η Ήπειρος ελεύθερη από την Ευλογιά

Δέσμη μέτρων από το Υπ. Οικονομικών
Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορωναϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.
Τα δημοσιονομικά μέτρα μεταξύ άλλων αφορούν την αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, πληρωτέου τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες,την αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, καθώς επίσης και των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, πληρωτέων τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες και παρεμβάσεις σε ασφαλιστικές εισφορές.
Αναλυτικά τα μέτρα:

1ος Πυλώνας
Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών.
-Έχει τεθεί στη διάθεση της Κυβέρνησης ο μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για άμεση επικοινωνία συγκεκριμένων μηνυμάτων προς τους πολίτες, αναφορικά με θέματα υγειονομικού και οικονομικού περιεχομένου, που αφορούν τον κοροναϊό.
-Έχει ήδη αποσταλεί, μέσω της ΑΑΔΕ, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, προς όλους τους φορολογούμενους, ενημερωτικό υλικό για τον ιό.
-Και έχουν δρομολογηθεί πρόσθετες δράσεις προς την κατεύθυνση ενημέρωσης των πολιτών για τη δυνατότητα μείωσης της απευθείας και άμεσης επαφής τους με τις δημόσιες αρχές, μέσω της διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών.

2ος Πυλώνας
Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας.
-Υπάρχει πλήρης υποστήριξη του συστήματος υγείας σε έκτακτες δαπάνες που απαιτούνται, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναφορικά με έξοδα μισθοδοσίας, εξοπλισμό ΜΕΘ, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, δαπάνες για καθαριότητα και φύλαξη, μεταφορά και ανάλυση δειγμάτων, και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.
-Ήδη ενισχύθηκε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

3ος Πυλώνας
Πρωτοβουλίες, σε εθνικό επίπεδο, από κοινού με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του ιού στη μεγέθυνση των οικονομιών, στα δημόσια οικονομικά και στην πραγματική οικονομία.
Βασικές κατευθύνσεις αυτών των πρωτοβουλιών θα είναι η τόνωση της ρευστότητας και η διαφύλαξη της απασχόλησης. Σήμερα, από κοινού με τα συναρμόδια Υπουργεία, παρουσιάζουμε την πρώτη δέσμη τέτοιων μέτρων. Μέτρα όπως είναι:
-Η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, πληρωτέου τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.
-Η αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, καθώς επίσης και των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, πληρωτέων τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, αντίστοιχα σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.
-Αντίστοιχα μέτρα για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις ρυθμίσεις αυτών, για τα οποία θα σας μιλήσει ο συνάδελφος Υπουργός κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πρώτες, ουσιαστικές παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας.
-Η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, των τραπεζών αναφορικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές και του Υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τον αριθμό εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, στοχευμένα και αποτελεσματικά στους κλάδους της οικονομίας και τις περιοχές που παρατηρείται σημαντική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

4ος Πυλώνας
Πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αναληφθούν, έγκαιρα, συντονισμένες ευρωπαϊκές δράσεις.
Αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, θα πρέπει να αναληφθούν, άμεσα, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του ιού στη μεγέθυνση των οικονομιών και στα δημόσια οικονομικά.
Πρωτοβουλίες τόσο στην κατεύθυνση πρόληψης της εξάπλωσης του ιού και ενίσχυσης των συστημάτων υγείας, όσο και τόνωσης της ρευστότητας και διαφύλαξης της απασχόλησης.
Πρωτοβουλίες που πρέπει να εξαιρεθούν – ως προς τις σχετικές δημοσιονομικές επιπτώσεις – από το υφιστάμενο πλαίσιο, με την ευελιξία που προβλέπεται σε έκτακτες περιστάσεις από τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, που θα συνιστούν την δεύτερη δέσμη παρεμβάσεων των τριών συναρμόδιων Υπουργείων, θα κατατεθούν, προς συζήτηση στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τις επόμενες ημέρες.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να την κάνεις
Νέα

Μεταμόσχευση μαλλιών: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να την κάνεις

9 ώρες ago
sxoleio_aithousa
Νέα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ -Χωρίς απουσίες λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού

3 ημέρες ago
Πρώτα αποτελέσματα από τον νόμο κατά των ελληνοποιήσεων
Νέα

Να διατηρηθεί η Ήπειρος ελεύθερη από την Ευλογιά

3 ημέρες ago
Στις 19 Νοεμβρίου οι εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί
Νέα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΗΝΑΣ -«Δεν θα μείνουμε άπραγοι. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»

3 ημέρες ago
Έσπειραν το θάνατο στο Γρεβενίτι
Νέα

Το μονοπάτι ήταν γεμάτο από συρμάτινες θηλιές

3 ημέρες ago
Προσοχή στις καταπτώσεις ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο
Νέα

Προσοχή στις καταπτώσεις ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο

4 ημέρες ago
Next Post
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ – Στη Βουλή το ζήτημα με τη Δρακόλιμνη Τύμφης

Επιμένει για το ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ο Γ. Αμυράς

Έρχονται μειώσεις στις τιμές των καυσίμων

Έρχονται μειώσεις στις τιμές των καυσίμων

Τελευταία νέα

  • Μεταμόσχευση μαλλιών: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να την κάνεις
  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ -Χωρίς απουσίες λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ελ. Βενιζέλου
  • Να διατηρηθεί η Ήπειρος ελεύθερη από την Ευλογιά
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΗΝΑΣ -«Δεν θα μείνουμε άπραγοι. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»
  • Το μονοπάτι ήταν γεμάτο από συρμάτινες θηλιές
  • Προβληματισμός για τις αλλαγές στους ΚΑΔ

Ενότητες

  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Νέα
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Τοπικά

Αρχείο

No Result
View All Result

© 2019-2024 Αλφαστάρ Κατασκευή Ιστοσελίδων Ιωάννινα - Εφημερίδα Πρωινά Νέα.                                                              Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375

No Result
View All Result
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης

© 2019-2024 Αλφαστάρ Κατασκευή Ιστοσελίδων Ιωάννινα - Εφημερίδα Πρωινά Νέα.                                                              Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δηλώνετε ότι το αποδέχεστε.