Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί

Νέα

Να βρεθεί μια λύση αναφορικά με τη νοσηλεία των άπορων καρκινοπαθών ζητά η πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Νίκη Αγνάντη. Ουσιαστικά, θα αναζητήσουν από κοινού με άλλους φορείς την εξεύρεση χώρου ώστε οι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν πόρους να μπορούν να έχουν την ανάλογη φροντίδα και την ανάλογη προσοχή.
Το θέμα η κα. Αγνάντη το έθεσε κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας για τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ε.Α.Ε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάνει και τον ετήσιο απολογισμό ενώ θέτει τους στόχους της επόμενης χρονιάς.
Ο καρκίνος, όπως ανέφερε η κα. Αγνάντη, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της υγείας στην Ευρώπη. Είναι η δεύτερη αιτία θνησιμότητας και περισσότερο από δύο εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου εμφανίζονται κάθε χρόνο.
«Η Κεντρική Διοίκηση και όλα τα Παραρτήματα της Ε.Α.Ε. συντονίζουμε τη στρατηγική μας και στηρίζουμε τη μάχη κατά του καρκίνου, για να υπάρχει ταυτόσημη λειτουργία με προσαρμογές, όπου αυτές είναι απαραίτητες λόγω της ιδιαιτερότητας των τοπικών συνθηκών. Το Παράρτημα Ιωαννίνων κατά το έτος 2019 συνέχισε τις προσπάθειές του, οι οποίες έχουν ως στόχο: την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη της ασθένειας και για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης καθώς και την ευαισθητοποίησή τους με μαθήματα και απλές κατανοητές ομιλίες» ανέφερε η πρόεδρος παρουσία των δημοσιογράφων αλλά και των μελών του Δ.Σ. του Παραρτήματος.

Τι έγινε το 2019
Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού, μοναδικό στην Ελλάδα, που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες για προληπτικό έλεγχο του μαστού. Η εξέταση και η διδαχή γίνεται σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά από εξειδικευμένους Γιατρούς τους κ.κ. Χαράλαμπο Χαρίση, Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Ιωαννίνων, Νούσια Βασίλειο, Χειρουργό-Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Χειρουργικής Κλινικής του Π.Π.Γ.Ν.Ι., Πατέρα Χρυσέλη Μιχάλη, Γυναικολόγο, Επιμελητή Β’ του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και με τη βοήθεια της Μαίας Άννας Ιωακειμίδου, οι οποίοι εθελοντικά βρίσκονται κάθε Πέμπτη, ώρα 6 μ.μ., σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του Παρατήματος (Γ. Παπανδρέου 2). «Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Πρόληψη και η Έγκαιρη Διάγνωση ισοδυναμεί με ίαση. Για τον προληπτικό έλεγχο οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. επικοινωνίας: 26510 25555, ώρες 10 π.μ.-8 μ.μ.
Η «Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου», στις 4 Φεβρουαρίου 2019, σηματοδοτήθηκε από τη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης μας.
Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος, Ανατολικός Αθηνών και το Παράρτημά εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κ. Νίκη Αγνάντη, οργάνωσαν επιστημονική εκδήλωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου με θέμα: «Παθήσεις Μαστού». Ακολούθησαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις εμπεριστατωμένων βιβλίων, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρμός», καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η Κατερίνα Μπουραντά με το βιβλίο της «Το μυστικό της Μαρίνας», ο Σταύρος Καρβούνης με το βιβλίο του «Όνειρο ή εφιάλτης;» και ο Καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας και οι συνεργάτες του με το βιβλίο «Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων».
Να υπογραμμίσουμε ότι η Ε.Α.Ε. είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, Τακτικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντικαρκινικών Εταιρειών (ECL), των Τμημάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Π.Ο.Υ.(WHO) και διαφόρων Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του Προγράμματος «Δημόσιας Υγείας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης είναι Mέλος των Ευρωπαϊκών Δικτύων για την καταπολέμηση του καπνίσματος (ENSP.)
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ