Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Στο επίκεντρο οι σχολικές μονάδες

Νέα

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν κυρίως κτιριακές υποδομές στην συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα. Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εκθέσει την σημερινή εικόνα των κτιρίων και να ζητήσει συνδρομή και ενίσχυση καθώς και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων μιας και η πόλη έχει επεκταθεί και χρειάζονται και νέα διδακτήρια.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της περιοχής κάνοντας ειδική αναφορά στα κτιριακά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου για το οποίο αναζητείται κτήριο προκειμένου να μεταφερθεί χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην σχολική διαδικασία αφού δεν υπάρχει πίεση χρόνου.
Για το συγκεκριμένο σχολείο εκκρεμεί η έκθεση καταλληλότητας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε με βάση αυτή να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου που θα αφορούν είτε στη συντήρηση του υπάρχοντος κτιρίου είτε στην μεταστέγασή του. Ο κ. Ελισάφ έχει παραλάβει τα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο κτήριο και έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε μέσα στις επόμενες 20 ημέρες να προκριθεί η πιο ενδεδειγμένη λύση για τους μαθητές του Μουσικού σχολείου.
«Θα αναζητήσουμε άλλους χώρους εντός των Ιωαννίνων και σίγουρα δεν θα δημιουργηθεί κανένα θέμα στην φοίτηση των παιδιών» είπε μεταξύ άλλων.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για τις εργασίες που ήδη ξεκίνησαν στο παλιό Χατζηκώστα ώστε να δημιουργηθεί μία καινούρια σχολική μονάδα για την στέγαση νηπιαγωγείων. «Υπήρξαν κάποια θέματα με δίκτυα της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΙ. Αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να συνεχίσουμε τις εργασίες» ανέφερε ο κ. Ελισάφ ερωτηθείς για την πορεία των εργασιών.
Όσο αναφορά τις δεσμεύσεις, η Γενική Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σημειώνοντας ότι η συνεργασία με τον δήμο θα είναι μόνιμη και σταθερή.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ