ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ – «Να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε δημόσιες δομές υγείας»

Νέα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης σχετικά με την πορεία μόνιμων προσλήψεων γιατρών που είχαν προκηρυχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσπρωτία.
Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά: «Στη Θεσπρωτία παραδώσαμε μια τελείως διαφορετική κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας από αυτή που παραλάβαμε το 2015. Αναθεωρήσαμε τον οργανισμό του Νοσοκομείου Φιλιατών με αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες από 90 σε 120, αύξηση στις οργανικές θέσεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό κατά 15 θέσεις, αύξηση στις οργανικές θέσεις σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 30 θέσεις, καθώς και αύξηση στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου κατά 856,500 ευρώ. Επαναλειτουργήσαμε την οφθαλμολογική κλινική και μεταφέραμε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από τα απαράδεκτα λυόμενα όπου βρισκόταν, στη σύγχρονη ανακαινισμένη «παλιά» πτέρυγα.
Ανοίξαμε και λειτουργήσαμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στην Ηγουμενίτσα, έργο εμβληματικό για την περιοχή μας που «λίμναζε» σχεδόν δυο δεκαετίες. Μεταφέραμε σε κατάλληλο δημόσιο κτίριο του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Παραλάβαμε δυο (2) καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Προκηρύξαμε διαγωνισμούς για νέο αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης, υπερηχοκαρδιογράφο, ενώ εγκρίθηκε η εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος παραγωγής ιατρικού οξυγόνου. Όσον αφορά το νέο αξονικό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς αναμένεται να εγκατασταθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ξεκίνησαν από την έγκριση προμήθειάς του, τον Δεκέμβρη του 2018.
Η Θεσπρωτία, μετά από όλη αυτή την πορεία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνει βήματα πίσω σε ότι αφορά την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση όσων προσλήψεων μόνιμων ιατρών εκκρεμούν».