Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – Αναγκαία η τήρηση της ισοκατανομής σε όλους τους νομούς

Νέα

Στο ανοικτό ενδεχόμενο μετακίνησης και άλλων προσφύγων στην Ήπειρο και πιθανά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ.
Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες τη Δευτέρα, κατέστη ξεκάθαρο ότι σύντομα θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη τη χώρα και στην περιφέρειά Ηπείρου χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβώς η περιοχή.
Παρά τις αρχικές δηλώσεις κυβερνητικών προσώπων για τη μη μετακίνηση άλλων προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή της Ηπείρου, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λειτουργήσει κλειστού τύπου κέντρο προκειμένου να μετακινήσει από τα νησιά τους πληθυσμούς στην ενδοχώρα.
Ο δήμαρχος ανέδειξε την ανάγκη τήρησης ισοκατανομής των προσφύγων που αναμένεται να μετακινηθούν και εντός των νομών της ίδιας Περιφέρειας.
Υπογράμμισε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και συμπλήρωσε ότι υπερβαίνει τις δυνάμεις της για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.
«Προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά γίνονται μετακινήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πιθανό να γίνουν και στην Ήπειρο. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της πολιτείας και να βοηθήσουμε» τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι σε όλες τις επικοινωνίες που είχε με κυβερνητικά στελέχη ζήτησε να υπάρξει άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν στην περιοχή μας.
«Εμείς ζητήσαμε έγκυρη και λεπτομερή πληροφόρηση ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Φαίνεται ότι το 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά τελικά δεν ισχύει όμως οι δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών δεν είναι άπειρες. Εμείς θεωρούμε σήμερα απαραίτητο πέρα από την ισοκατανομή στις Περιφέρειες να υπάρξει και ισοκατανομή εντός των Περιφερειών. Να μοιραστεί δηλαδή ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν σε όλους τους νομούς», τόνισε ο κ. Ελισάφ.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ