Ο Χρήστος Ντακαλέτσης νέος πρόεδρος της ΠΕΔ

Νέα

Ο Χρήστος Ντακαλέτσης είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ και παρά τις όποιες προσπάθειες δεν κατέστη εφικτό να έχουμε διαπαραταξιακό προεδρείο.
Από την εκλογική διαδικασία αναδείχτηκαν οι εξής: Χρήστος Ντακαλέτσης στη θέση του προέδρου, ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρου Παππάς στη θέση του αντιπροέδρου ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης στη θέση του γραμματέα.
Στην εκτελεστική επιτροπή εξελέγη ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Βαγγέλης Πήχας και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Φίλιππος Ευαγγέλου.
Πριν την τελική εκλογική διαδικασία έγινε πρόταση για διαπαραταξιακό προεδρείο που ωστόσο δεν προχώρησε, καθώς η παράταξη της Κεντροδεξιάς «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία» έδωσε μία θέση στο προεδρείο στην αντιπολίτευση και αντίθετα η παράταξη «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» από την Κεντροαριστερά, ζήτησε δύο μέλη στο προεδρείο.
Από την παράταξη της Κεντροαριστεράς κατέβηκαν για τη θέση του προέδρου ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, για τη θέση του γραμματέα ο δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος και για τη θέση του αντιπροέδρου ο Βασίλης Γαρδίκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας.
Από τη διαδικασία της Κυριακής απουσίαζαν οι Γιάννης Λώλος και Χρήστος Χασιάκος, Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων αντίστοιχα.

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ενωτικός ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να εργαστεί για το καλό της Ηπείρου.
Αναφέρθηκε στη διαδικασία των εκλογών που τον ανέδειξε πρόεδρο αφήνοντας στην άκρη όσα προηγήθηκαν μέχρι τα τελικά αποτελέσματα.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους με τη ψήφο τους του έδωσαν τη δυνατότητα να εκλεγεί στο σημαντικό αυτό όργανο για να προωθήσει τα θέματα όλης της Ηπείρου.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αυτά που ζήτησαν προβλέπονται από το νόμο: «Εμείς, κάναμε μια πρόταση που προβλέπεται σύμφωνα με την νομοθεσία. Δεν την θέλησαν την πρόταση αυτή. Είναι δικαίωμά τους» είπε χαρακτηριστικά.