Ο ΑΚΗΣ ΕΡΜΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ – Το μεγάλο ζητούμενο είναι η προσβασιμότητα

Νέα

Ο Άκης Ερμής είναι ένας δυναμικός άνθρωπος που παρά τα όποια προβλήματα παραμένει ενεργός πολίτης. Το τελευταίο το απέδειξε για ακόμη μια φορά συμμετέχοντας στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Μπορεί να μην εκλέγεται στο νέο δημοτικό συμβούλιο αλλά είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει ακόμη πιο έντονα το μήνυμα της αναγκαιότητας ελεύθερης πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία.
Ο Άκης Ερμής μιλάει για την εκπαίδευση σκύλων- οδηγών. Ο ίδιος εκπαιδεύει τον δικό του γερμανικό ποιμενικό προκειμένου να μπορεί το σκυλί να τον βοηθήσει στις καθημερινές μετακινήσείς του. Όπως αναφέρει, τα σκυλιά- οδηγοί είναι εκπαιδευμένα για να βοηθούν τα πρόσωπα που τα έχουν. Ο Άκης Ερμής μέσα από την συνέντευξη του στο Itv, στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα: Μην κλείνετε τις ελάχιστες προσβάσεις των Ατόμων με αναπηρία και συμβάλετε με τις ενέργειες και τις δράσεις σας ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών.
«Το σημαντικό είναι να κατανοήσει ο πολίτης ότι θα πρέπει να σέβεται τις ελάχιστες προσβάσεις ώστε να μπορούμε όλοι απρόσκοπτα να μετακινούμαστε και να είμαστε ενεργοί στην καθημερινότητα» λέει ο Ερμής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ