Νέος πολυτομικός αξονικός τομογράφος 80 τομών!

Νέα

Με ένα υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο (80 τομών) CANON AQUILION PRIME SP, εξοπλίστηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενώ παράλληλα δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία άμεσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης.
Τόσο ο κ. Τσίκαρης όσο και ο αναπληρωτής διοικητής Κώστας Χολέβας «έτρεξαν» τις ενέργειες και κατάφεραν να προμηθευτούν τον νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο καθώς ο προηγούμενος ήταν 16τομών και πολλών ετών… όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε συνέντευξη που παραχώρησαν για το νέο απόκτημα.
Ο νέος αξονικός τομογράφος έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες και πρόκειται να αποτελέσουν «εργαλείο» για το ιατρικό προσωπικό προκειμένου να παρέχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους χιλιάδες πολίτες που απευθύνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Άλλωστε, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας και οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 350.000 χιλιάδες ενώ υπάρχει αυξητική τάση.
Η προμήθεια του νέου αξονικού ήταν ένα ακόμη στοίχημα για την διοίκηση που κατάφερε να το πετύχει.
Το νέο αυτό μηχάνημα αποκτήθηκε με πόρους που δεσμεύτηκαν και η αποπληρωμή του θα γίνει με ετήσιες δόσεις που θα φτάνουν τις 180.000 ευρώ το χρόνο.
«Δεσμεύτηκαν τα ποσά από τον τακτικό προϋπολογισμό και η αποπληρωμή του αξονικού θα γίνει με δόσεις» είπε ο κ. Τσίκαρης για να συμπληρώσει ότι το Νοσοκομείο « έχει αναδειχθεί στο πρώτο νοσοκομείο στη χώρα σε επισκεψιμότητα».

Στόχος να κρατηθεί και ο παλιός αξονικός σε λειτουργία

Το ΠΓΝΙ είναι από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία και οι ανάγκες που έχει είναι πολλές μιας και δέχεται ασθενείς από όλη τη δυτική Ελλάδα. Η διοίκηση σκέφτηκε και ήδη κίνησε τις διαδικασίες να κρατήσει σε λειτουργία και τον παλιό αξονικό παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερος και δύσκολα βρίσκουν ανταλλακτικά. Ωστόσο, όταν ψάχνεις βρίσκεις λύσεις και κάτι ανάλογο έκανε και η διοίκηση του ΠΓΝΙ.
Αναζητώντας λύση εντόπισε έναν αξονικό ίδιο με τον υφιστάμενο, τον οποίο και έχει αιτηθεί να πάρει προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ανταλλακτικά.
«Οι ανάγκες είναι πολλές και είπαμε να κρατήσουμε και τον παλιό αξονικό, ώστε να εξυπηρετηθούν ανάγκες που δεν χρήζουν των υπηρεσιών του νέου τομογράφου 80 τομών. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένας ίδιος σε νοσοκομείο στην Αττική και θα μας δοθεί μετά από σχετικό αίτημα που υποβάλλαμε και κατόπιν συνεννόησης με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ» ανέφερε ο κ. Τσίκαρης.

Ο νέος αξονικός μειώνει χρόνο αναμονής

Η εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής ενώ θα λύσει πολλά προβλήματα που προέκυπταν εξαιτίας των προβλημάτων στην λειτουργία του υφιστάμενου. \
«Στόχος είναι να μειώσουμε τον χρόνο καθώς έχει αυξηθεί εξαιτίας των προβλημάτων που είχε ο παλιός που βρισκόταν συχνά πυκνά εκτός λειτουργίας» καταλήγει ο κ. Τσίκαρης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ